Faraday – subsidiara Apple care dezvolta o masina

Faraday masina AppleFaraday este o companie care pare sa fi aparut peste noapte in SUA si care este dispusa sa cheltuiasca miliarde de dolari pentru a dezvolta o masina si a construi o fabrica de automobile in California.

Desi denumirea Faraday nu pare sa aiba vreo legatura cu Apple, jurnalistii americani spun ca aceasta este o subsidiara a companiei Apple si ca ea va concura cu Tesla in vederea lansarii unei masini electrice si autonome pana in 2017.

Masina celor de la Faraday ar avea o autonomie cu pana la 15% mai buna decat cea a Tesla, deci pana la aproximativ 80 – 100 de KM de condus in plus, compania construind o fabrica in SUA pentru a asambla automobilele sau unele componente ale ei.

Compania are in momentul de fata 400 de angajati si angajeaza cate inca 10 persoane in fiecare saptamana, un fost centru de cercetare si dezvoltare a celor de la Nissan fiind in momentul de fata seciul companiei Faraday, locatia fiind in California.

Intrebati de unde au miliardul de dolari pentru a finanta construirea fabricii, cei de la Faraday au afirmat ca sponsorii lor sunt confidentiali, vicepresedintele senior care este si purtator de cuvant poarta numele de Nick Sampson, el fiind un fost director al diviziei care produce sasiurile masinilor Tesla.

Partea interesanta este ca Faraday nu pare sa aiba un CEO, date despre el sau ea nefiind disponibile, iar acest lucru este destul de neobisnuit pentru o companie care are miliarde de dolari de cheltui pentru a construi fabrici si a dezvolta masini care urmeaza sa fie lansate in aproape 2 ani.

Partea si mai interesanta este ca o mare parte dintre angajatii Faraday sunt fosti angajati ai Tesla, iar in ultima vreme compaina Apple a “furat” cea mai mare parte a personalului care a parasit compania Tesla pentru a dezvolta masini electrice si autonome in alte parti.

In baza tuturor acestor informatii, jurnalistii americani sunt convinsi ca Faraday este de fapt compania subsidiara Apple care va dezvolta masina celor din Cupertino, iar daca acest lucru este adevarat, atunci ea va trebui urmarita cu foarte mare atentie.