Facebook Messenger are un sistem de recunoastere faciala

Facebook recunoastere facialaIncepand de ieri compania Facebook a inceput sa activeze pentru utilizatorii Facebook Messenger un sistem de recunoastere faciala menit sa simplifice partajarea pozelor catre prieteni.

Numita Photo Magic, tehnologia oferita de catre compania Facebook este activata gradual pentru utilizatorii din lumea intreaga, ea scanand automat pozele adaugate la libraria foto pentru a recunoaste prietenii nostri si a ne sugera sa le trimitem poza sau pozele in care ei apar.

Dupa prima activare, Facebook Messenger va scana cele mai recente poze pentru a descoperi unul dintre prietenii nostri si a sugera partajarea pozei cu el sau ea, o notificare fiind afisata in iOS cu aceasta sugestie, ea aparand la cateva secunde dupa inregistrarea pozei.

Practic, pentru a beneficia de noul sistem recunoastere faciala in Facebook Messenger va trebui sa ii oferiti retelei de socializare acces la scanarea tuturor pozelor voastre, ele fiind cel mai probabil incarcate in serverele Facebook pentru analiza inaintea afisarii de sugestii.

Facebook recunoastere faciala 1

Desi vorbim despre un potential nou scandal privind intimitatea utilizatorilor care are Facebook in centru, compania americana sustine ca utilizatorii pot activa sau dezactiva sistemul dupa bunul plac, astfel ca accesul la poze poate fi teoretic eliminat oricand.

Desigur ca utilizarea acestui sistem de recunoastere faciala in Facebook va genera si un consum suplimentar de energie pentru baterie, asa ca este bine sa fiti precauti cand il folositi pentru a nu regreta mai apoi faptul ca l-ati activat.

Noul sistem de recunoastere faciala al Facebook Messenger va fi activ si in Romania astazi sau in zilele urmatoare, asa ca daca inca nu vedeti mesajul de alerta pentru activarea sa, ar fi bine sa mai asteptati.

2 COMENTARII