LineFORM se transforma in aproape orice obiect electronic

LineFORMLineFORM este un gadget neobisnuit dezvoltat de catre cercetatorii universitatii MIT, el fiind creat in ideea de a ne arata cum un simplu dispozitiv electronic isi poate schimba forma in functie de nevoile noastre.

In clipul video de mai jos puteti vedea ca LineFORM este gandit sub forma unui sarpe care isi poate modifica forma in functie de nevoie noastre, el fiind compus dintr-o serie de actuatori si motorase care reactioneaza extrem de rapid in functie de comenzile date de utilizatori.

Dupa cum veti putea vedea, LineFORM este capabil sa se transforme intr-un telefon mobil, intr-un touchpad, intr-o lanterna, intr-un smartwatch si in multe alte gadget-uri sau obiecte electronice pe care le-am folosi in mod normal in viata de zi cu zi, totul fara prea mult efort.

Totul este controlat de un software special care ii spune hardware-ului LineFORM ce forma sa ia pentru utilizatori, cercetatorii MIT reusind sa creeze un dispozitiv care intrece limitele imaginatiei in ceea ce priveste functionalitatea pe care o poate oferi pentru noi in viata de zi cu zi.

LineFORM is a novel Shape Changing Interface which has the form of a “Line”. Lines have several interesting characteristics from the perspective of interaction design: abstractness of data representation; a variety of inherent interactions / affordances; and constraints as boundaries or borderlines.

In momentul de fata LineFORM functioneaza doar cand este conectat la un calculator pentru a ii fi controlate toate miscarile, insa in viitor cercetatorii MIT sustin ca sistemul de control poate fi facut inclusiv de la distanta, dar pentru ca acest lucru sa devina real estenevoie de timp.

Avand in vedere ca LineFORM este prezentat deocamdata doar in stadiul sau de prototip, nimeni nu stie cand sau daca el va deveni realitate, insa sunt curios ce parere aveti voi despre acest dispozitiv.