iOS 9.2 – o noua functie utila descoperita

iOS 9.2 dictare offlineiOS 9.2 beta 3 a fost lansat de catre compania Apple zilele trecute si se pare ca una dintre functiile noi care nu a fost mentionata de catre cei din Cupertino este activarea unui sistem de dictare offline.

Apple a implementat de ceva vreme un sistem care ne permite sa dictam texte care sunt scrise de catre iOS in diverse aplicatii, insa sistemul functioneaza in momentul de fata doar cu o conexiune de internet deoarece toate cuvintele noastre trebuie interpretate in serverele Apple.

Incepand cu iOS 9.2 acest proces va putea fi facut si direct din iDevice-uri deoarece Apple a implementat un sistem de dictare offline, iar in imaginea de mai sus puteti vedea ca el este mentionat ca fiind activ in noua versiune a sistemului de operare pentru iDevice-urile noastre.

Practic, dupa instalarea iOS 9.2 veti putea dicta orice fel de texte catre iDevice-urile voastre chiar si atunci cand o conexiune de internet nu este disponibila, functia fiind grozava in momentele in care calatoriti sau va aflati intr-o tara straina si nu aveti internet disponibil.

In iOS 9.1 aceasta functie nu este disponibila, textul privind disponibilitatea sa offline nefiind mentionat de catre compania Apple, iar in iOS 9.0.2 situatia este similara, deci vorbim despre ceva nou oferit de catre compania Apple incepand cu iOS 9.2.