Apple dezvolta un serviciu de transfer de bani

Apple transfer bani persoaneIn 2014 Apple si-a lansat primul sistem de plati mobile numit Apple Pay, el permitandu-le posesorilor de iPhone-uri sa faca plati oriunde doresc folosindu-si doar propriile terminale mobile.

Sistemul a fost extins la Apple Watch, insa pentru Apple nu este de ajuns, asa ca anul viitor compania intentioneaza sa lanseze un sistem de transfer de bani bazat pe Apple Pay, diversi competitori avand deja servicii similare disponibile pentru proprii utilizatori de pe glob.

Apple se afla de ceva vreme in negocieri cu bancile americane pentru lansarea acestei versiuni a Apple Pay, iar daca suficient de multe intelegeri vor fi incheiate, atunci noul serviciu de transfer de bani ar putea fi lansat de catre cei din Cupertino, cel mai probabil, impreuna cu iOS 10.

Dca in cazul actualului Apple Pay bancile ii platesc companiei Apple un procent din sumele tranzactionate, sistemul de transfer de bani ar urma sa fie oferit de catre Apple fara vreo taxa suplimentara, astfel ca bancile ar trebui sa aiba mai multe motive pentru a-l oferi.

The service under consideration would allow consumers to zap payments from their checking accounts to recipients through their Apple devices. The service would likely be linked to the company’s Apple Pay system, which allows customers to make credit-card and debit-card payments with their mobile phones.

Desi deocamdata nu se cunosc detalii despre modul in care va functiona sistemul de transfer de bani prin Apple Pay, se pare ca Apple ID-urile vor sta la baza intregii proceduri, transferurile fiind facute intre card-urile atasate pentru folosirea sistemului Apple Pay.

Practic intreaga procedura poate fi extrem de simpla si utilizatorii ar putea transfera bani intre conturi in doar cateva secunde, insa desigur ca noul sistem va fi oferit initial exclusiv in SUA si cel mai probabil doar pe terminalele care sunt compatibile cu Apple Pay, deci au chip NFC integrat.