Google Chrome este testat in versiun beta pe iOS

Google Chrome iOS betaIn cursul acestei zile compania Google a initiat prima sa sesiune de testare beta pentru browserul Google Chrome disponibil pentru iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, sistemul Testflight al Apple fiind utilizat pentru distributie.

Google testeaza in mod constant versiuni beta ale browserului sau pe toate platformele existente in afara celei iOS, astfel ca asistam la o premiera care ne va permite sa incercam versiunile noi ale aplicatiei inainte ca actualizarile sa fie oferite oficial de catre compania Google.

Vizitand aceasta pagina a website-ului Google veti avea ocazia de a testa versiunea 47.0.2526.53 a browserului Google Chrome, ea aducand suport pentru 3D Touch pe iPhone 6S, dar si noi scurtaturi pentru tastaturile Bluetooth, astfel ca vorbim despre noutati interesante.

In cazul suportului pentru 3D Touch, browserul Google Chrome ne ofera posibilitatea de a accesa foarte repede optiunea de cautare vocala folosind Google Now, optiunea de a deschide un tab incognito si optiunea de a deschide un nou tab normal pentru navigare pe internet.

Google Chrome iOS beta 1

Pentru a face instalarea va trebui sa accesati pagina mentionata anterior, sa introduceti o adresa valida de email, numele si prenumele vostru, apoi sa accesati un link trimis prin email.

Dupa confirmarea adresei de email va trebui sa instalati aplicatia Testflight din App Store, sa o deschdieti si sa folositi butonul Redeem pentru a introduce codul pe care Google vi-l va trimite pentru instalarea aplicatiei beta Google Chrome.

In mod normal Apple limiteaza la doar 2000 de persoane numarul de utilizatori care pot testa aplicatii prin Testflight, insa cu Google pare sa fie o situatie speciala, astfel ca e putin probabil sa existe vreo limita din acest punct de vedere.