Apple cauta parteneri pentru Apple Watch 2, elvetienii pierd vanzari

Apple Watch 2Apple Watch 2 va fi lansat in cursul anului viitor de catre compania Apple, insa intre timp cei din Cupertino isi cauta deja parteneri noi pentru a initia procesul de fabricare al produsului.

Desi momentan Quanta este principalul producator al Apple Watch, compania Apple intentioneaza sa isi extinda lista de parteneri anul viitor, asta deoarece in Cupertino exista estimari de 10 milioane de unitati ale ceasului inteligent vandute pana la sfarsitul acestui an.

Cu un succes atat de mare in Apple Watch, compania Apple intentioneaza sa lanseze Apple Watch 2 in primavara anului viitor si discuta cu Inventec, Wistron sau Foxconn Electronics pentru a vedea care este capabil sa ii asambleze viitorul model al ceasului.

Apple dorea sa vanda 6 milioane de unitati ale Apple Watch doar in T4 2015, insa cererea nu este atat de mare precum isi imagineaza cei din Cupertino, asa ca productia a fost scazuta, compania cautand totusi noi parteneri pentru a extinde productia anul viitor.

Apple has placed orders for four million Apple Watches for the fourth quarter, targeting mainly demand from the year-end holidays. Sales of Apple Watch are expected to surpass 10 million units in 2015. With a plan to release a second-generation Apple Watch in 2016, Apple is currently talking to Inventec, Wistron and Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) to seek another manufacturer aside from Quanta Computer, according to a Chinese-language Apple Daily report.

Cu estimari de 10 milioane de Apple Watch-uri vandute in 2016, compania Apple este cel mai mare vanzator de ceasuri de pe planeta, iar acest lucru este vizibil inclusiv in vanzarile in continua scadere ale elvetienilor, acestea inregistrand cea mai mare scadere din ultimii 6 ani.

vanzari elvetieni easuri

Jony Ive spunea anul trecut ca Apple Watch va fi problematic pentru producatorii de ceasuri elvetiene si ei i-au ras in nas, insa iata ca 2015 a dovedit ca noul produs al celor din Cupertino este mult mai dorit decat orice alt ceas banal produs in Elvetia.

In 2016 se asteapta ca vanzarile Apple Watch sa creasca mai ales ca Apple va lansa un al doilea model cu mai multe functii, insa probabil acelasi design.