Samsung nu se poate abtine sa nu copieze Apple

Samsung copiat Apple brevet de inventieSamsung este cunoscuta, printre altele, si pentru faptul ca copiaza cam tot ce poate de la compania Apple, iar asta in ciuda faptului ca pierdut un proces in care a fost obligata sa plateasca 1 miliard de dolari pentru aceasta practica.

Desi procesul l-a pierdut in 2012, in 2014 cei de la Samsung continua sa copieze cam tot ceea ce pot, astfel ca intr-un brevet de inventie ce descrie un telefon care se indoaie ei folosesc o iconita a iPod in imaginea care prezinta ecranul principal al dispozitivului coreenilor.

Avand in vedere ca niciun alt sistem de operare in afara iOS nu are o vreo aplicatie care sa poata fi numita iPod sau sa aiba vreo iconita iPod fara sa incalce brevetele de inventie ale companiei Apple, brevetul de inventie demonstreaza din nou cam cat poate Samsung sa inoveze.

Desi acest brevet de inventie a fost trimis spre inregistrare in cursul anului 2014, el a fost publicat abia zilele trecute de catre autoritatile americane, asa ca lumea intreaga poate vedea din nou cat de inovatori sunt ingnierii coreenilor de la Samsung, de parca mai existau dubii.

Trecand peste faptul ca Samsung este incapabila sa inoveze, ideea unui smartphone care se indoaie nu este chiar atat de grozava precum pare pentru unii, iar aici putem aduce in discutie moartea telefoanelor cu clapita care au fost rapid date uitarii de cele cu ecrane mari.

Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut cum va mai inova Samsung in viitor.

12 COMENTARII

  1. =)) cat am putut sa rad la articolul asta :)) pt o clipa am crezut ca sunt pe TimesNewRoman si citesc o parodie de articol :))

  2. Las’ că nici cu Apple nu trebuie să ne fie ruşine atunci când vorbim despre copiat. Apple a făcut scandal că Samsung a copiat iPhone, pentru că seria S avea succes, și Apple dorea ca nimeni altcineva să vândă smartphone-uri, produse care de altfel, înglobează tehnologii dezvoltate de alții, pe care Apple îi dă în judecată.

    În cazul de față, cred că Samsung face mișto de Apple 🙂 și o provoacă să îi deschidă un proces juridic pentru că i-a copiat o iconiță :)))
    Clar că nimeni nu mai are iPod… Dar nimeni ne mai avea phablet înainte de Samsung, nimeni nu mai avea design plat înaintea Microsoft, nimeni nu mai avea sistem de notificări înainte de Google, și lista poate continua cu butonul power, iCloud, update OTA, încărcare prin inducție, etc, etc, etc…

    Samsung nu prea inovează, cu câteva excepții: tehnologia AMOLED, design, tot ce ține de semiconductori, funcții software, este “trend setter” în conceptul phablet, are cele mai bune camere photo pe mobile, lider in inovare de tehnologii 3G, 4G, 5G, etc.
    Are totuși vina că nu știe să inoveze iconițe, “tehnologie” la care Apple este lider incontestabil!

    Acum e clar că ideea unui smartphone pliabil nu este grozavă, dar va fi cu siguranță atunci când va scoate Apple un iPhone pliabil.

  3. Corect. Cred Zaone ar trebui sa-si scoata Apple-ul din cap si sa mai vada ca ecista totusi si alte companii pe lumea asta. :)))

  4. Cat de “buni” in scris sunteti unii de pe aici… Sincer ma mir; cum de nu v-a “luat” Samsung, sa le faceti macar free advertising, ca de altceva nu se pune problema!
    Pe bune, sariti ca arsi (unii dintre voi) sa atacati Apple, dar multi folositi tot iPhone 4, 4S, 5…. ca, deh, …. modele atat de vechi de la Samsung nu prea merg atat de bine ca “vechile” modele de la Apple.
    Penibilitatea va caracterizeaza si aproape nimeni nu va baga in seama.

  5. Mai prietene dar cat te mai vaiti de copierea asta, sa sti ca am si iphone 6S Plus si Edge Plus, si am avut toate modelele din urma, asta zic ca sa nu crezi ca tin parte cuiva… Edge Plus e superb nu ai cum sa spui ca e copie dupa iPhone, da ca are conturul de aluminiu si rotunjit? Prietene asa vin technologiile, toti le implementeaza …, a aparut ddr4 toti le implementeaza, a aparut 3d Touch toti le implementeaza, ce tot te vaiti prietene? Cum tot critici cand Samsung produce atatea technologii, toti isi fac produsele cum cred ei ca e mai bine, acum daca Samsung la anul aduce 3D Touch o sa spui ca a copiat de la Apple?

  6. “””Samsung este cunoscuta, printre altele, si pentru faptul ca copiaza cam tot ce poate de la compania Apple, iar asta in ciuda faptului ca pierdut un proces”””

    Common copiaza in ciuda ca a pierdut un proces… chiar crezi tu asta? Lumea iubeste iPhonul pt ios cel mai mult …

  7. nu creeeed:)) iconita aia era problema:))) credeam ca o sa zici ca apple a inventat displayul amoled flexibil :)) apple urmeaza sa inoveze incarcarea wireless care pana acum era naspa..acum o sa lesine toti :))

  8. Inainte mai aveam ceva respect pentru site-ul acesta, dar vad ca a ajuns de tot rasul daca asta e genul de articol cu care zaone isi promoveaza site-ul.