WhatsApp Messenger blocheaza link-urile Telegram

WhatsApp Messenger blocheaza link TelegramWhatsApp Messenger a inceput razboiul cu aplicatia Telegram, compania WhatsApp luand decizia de a nu mai promova in propria retea aplicatia concurenta cu sute de milioane de utilizatori in lumea intreaga.

Mai exact, WhatsApp Messenger blocheaza link-urile Telegram introduse de catre utilizatori in conversatiile purtate cu diverse contacte, insa totul este deocamdata facut doar in aplicatia pentru Android a celor de la WhatsApp, schimbarea urmand a ajunge si pe iPhone.

Conform celor care folosesc aplicatia WhatsApp Messenger pentru Android, link-urile care directioneaza utilizatorii spre website-ul Telegram, si implicit respectiva aplicatie, nu pot fi accesate si nici macar copiate din interfata aplicatiei, ele fiind doar afisate ca si texte.

Practic WhatsApp Messenger blocheaza in Android orice fel de interactiune cu link-urile care mentioneaza website-ul Telegram, deci utilizatorii sai nu vor putea accesa website-ul competitorilor decat prin introducerea domeniului direct in browserul folosit pentru navigare pe internet.

Masura luata de catre cei de la WhatsApp demonstreaza cat de mare este concurenta dintre WhatsApp Messenger si Telegram, dar si ce actiuni sunt dispuse companiile sa ia pentru a se asigura ca nu pierd utilizatori catre serviciul concurent intr-un fel sau altul.

Deocamdata nu se stie cand va bloca WhatsApp Messenger link-urile Telegram si in iPhone, insa schimbarea va fi cu siguranta prezenta in viitor.

2 COMENTARII