Rata de adoptie a iOS 9 stagneaza

rata adoptie iOS 9 30 noiembrieRata de adoptie a iOS 9 stagneaza, compania Apple raportand o crestere infima in numarul de utilizatori care au facut trecerea de la iOS 8 si alte versiuni mai vechi la una dintre cele mai recente versiuni ale iOS 9.

Daca acum cateva saptamani iOS 9 era instalat pe 67% dintre iPhone, iPad si iPod Touch-urile active in lumea intreaga, iata ca la 30 noimebrie procentul a crescut la numai 70%, cea mai mica schimbare de pana acum.

Daca in lunile anterioare Apple anunta cresteri de 5 – 10% in rata de adoptie o data la fiecare cateva saptamani, iata ca in final cresterea incepe sa stagneze si asta cel mai probabil din cauza faptului ca vanzarile scad si cei care doreau iOS 9 au facut deja update pana acum.

Desi rata de adoptie a iOS 9 nu mai inregistreaza cresteri la fel de mari precum in trecut, ea este totusi cu mult mai mare fata de cea inregistrata de catre iOS 8 cu un an in urma, iar din acest punct de vedere putem vorbi despre un succes realizat de catre Apple.

E greu de spus cum va evolua rata de adoptie a iOS 9 in viitor, insa e putin probabil ca ea sa mai inregistreze cresteri substantiale similare cu cele de saptamanile trecute.