Instalatiile de Craciun ar reduce vitezele Wi-Fi in casa

luminite craciun semnal Wi-FiInstalatiile de Craciun pentru brad sau ornarea caselor ar reduce vitezele Wi-Fi oferite de catre routerul vostru, aceasta fiind concluzia trasa de catre o companie britanica specializata pe analizarea retelelor telecom.

Conform acesteia, interferentele electrice ale acestui tip de instalatii de Craciun genereaza o crestere substantiala a numarului de plangeri inregistrate de catre operatorii telecom in preajma Craciunului, solutia pentru rezolvarea lor fiind amplasarea unui numar mai mic de instalatii de Craciun in case.

Practic, studiul realizat de catre aceasta companie sugereaza faptul ca cu cat este mai mare numarul de instalatii de Craciun amplasat in case si cu cat exista mai multe beculete active, cu atat mai tare va fi afectata reteaua Wi-Fi din locuinta, vitezele de navigare pe internet scazand in consecinta.

Wireless broadband may not be working as well as it could… It could be down to something as simple as interference from other electronic devices, such as a microwave oven, baby monitor, a lamp – or even Christmas fairy lights.

Drept recomandare pentru rezolvarea problemelor este oferita optiunea de a folosi o frecventa de 5 GHz pentru conexiunea Wi-Fi a router-ului vostru, insa desigur ca majoritatea acestui tip de dispozitive nu sunt capabile sa functioneze la o asemenea frecventa, asa ca putina lume se poate bucura de rezolvare.