iPhone 6C – noi date despre lansare si componente

13

iPhone 6C februarie aluminiu coloratiPhone 6C va fi lansat nu in luna februarie a anului 2016, asa cum spunea un zvon aparut zilele trecute, ci abia la jumatatea anului viitor, in preajma WWDC 2016 care ar urma sa aiba loc in luna iunie in San Francisco, California.

iPhone 6C ar urma sa fie livrat de catre compania Apple cu un chip A9 folosit deja in iPhone 6S, NFC pentru Apple Pay, carcasa de metal disponibila in doua sau trei culori, insa camera de 8 megapixeli folosida in vechiul iPhone 5S, deci inferioara celei utilizate in iPhone 6.

Aceste informatii sunt contradictorii cu cele oferite de catre diverse alte zvonuri, ele spunandu-ne ca iPhone 6C ar urma sa aiba componentele iPhone 6, insa aceste noi date spun ca de fapt el va avea o combinatie intre componentele iPhone 6S si iPhone 5S.

Desi acest iPhone 6C va fi lansat abia la jumatatea anului viitor, un cunoscut analist asiatic este increzator in faptul ca terminalul va genera vanzari de aproximativ 20 de milioane de unitati in cursul anului 2016, productia urmand a incepe la inceputul anului viitor.

Recently slowed iPhone 6s orders validates our prediction six months ago that the model may not outsell iPhone 6, potentially resulting in the supply chain returning to a normal cycle starting 1Q16F, and with shipments declining 30-40% QoQ. While the new 4-inch iPhone may not catalyze shipments, it should still help mitigate slow seasonality for suppliers and a negative impact on share performance. This would also in turn raise investor awareness of the Apple supply chain.

In ceea ce priveste pretul, se estimeaza ca Apple va cere intre 400$ si 500$, cu accent pus pe cea mai mare suma dintre cele doua, deci teoretic el ar urma sa fie vandut la un pret apropiat de cel pe care Apple il cere in momentul de fata pentru iPhone 6.

Acum daca va intrebati de ce ar dori Apple sa lanseze iPhone 6C, ei bine motivatia are la baza faptul ca vanzarile iPhone 6S ar putea fi cu pana la 40% mai mici decat cele ale iPhone 6, iar aceasta ar reprezenta o scadere masiva a incasarilor pentru compania Apple.

Parerea mea este ca Apple divulga informatii de acest gen pentru a vedea cum reactioneaza analistii si pietele, insa lansarea iPhone 6C ramane deocamdata doar o posibilitate.