Mai folositi Apple Music ?

apple music interdictieLa jumatatea acestui an compania Apple a lansat cu mare tam-tam serviciul Apple Music prin care le ofera posesorilor de iDevice-uri si utilizatorilor Android posibilitatea de a asculta Beats 1 Radio si muzica online cu o varietate de beneficii.

In Romania Apple Music costa doar 4.99 euro si in acesti bani o o parte dintre functiile de care beneficiaza restul lumii civilizate, exceptia fiind sistemul iTunes Match care permite crearea unei biblioteci muzicale in iCloud cu melodiile disponibile in calculatoarele noastre, indiferent de unde au fost cumparate.

Pretul cerut pentru Apple Music este injumatatit fata de cel practicat in vestul Europei si asta deoarece nu avem iTunes Match, insa chiar si asa multa lume a pus in discutie oportunitatea utilizarii Apple Music, mai ales in perioada de inceput cand Biblioteca Muzicala iCloud nu putea fi activata.

Cu aceasta problema rezolvata si cu optiunea de a salva muzica offline pentru ascultare, va pot spune ca folosesc Apple Music doar ocazional, iar asta deoarece Beats 1 Radio nu am mai ascultat de cateva luni, iar posturile de radio iTunes Radio repeta aceleasi melodii la nesfarsit pana te plictisesti.

Salvarea de muzica offline este foarte utila daca faci backup-uri dese si le treci dintr-un update la altul, insa chiar si aceasta procedura devine greu de mentinut in conditiile in care iOS-ul are tendinta de a se strica singur la fiecare actualizare si renuntarea la datele vechi este singura metoda de a rezolva problema.

Apple Music ofera beneficii similare cu alte servicii de streaming audio competitoare disponibile pentru iPhone sau alte smartphone, insa avantajul de a-l avea integrat in iOS este, poate, avantajul care convinge multa lume sa-l foloseasca in continuare, insa Apple nu s-a mai laudat de mult cu cifrele de abonati.

Din punctul meu de vedere, Apple Music si serviciile de streaming au utilitatea lor pentru cei care au nevoie de asa ceva, insa in cazul meu nu se intampla acest lucru asa ca in curand voi renunta la abonament pentru ca pur si simplu nu am nevoie de el.

Voi mai folositi Apple Music ?