iOS 9.2 permite copierea de poze si filme in iPhone prin USB

iOS 9.2 import filme USBiOS 9.2 permite copierea de poze si filme in iPhone prin USB, compania Apple oferindu-ne dupa nu mai putin de 5 ani de zile de la lansarea iPad posibilitatea de a copia poze si filme direct in iPhone-urile noastre folosind o simpla conexiune USB cu dispozitiv electronic.

Mai exact, in momentul in care conectati la un iPhone un dispozitiv capabil sa actioneze in modul de transfer de date, terminalul vostru va afisa automat un meniu in care veti putea selecta pozele sau filmele pe care doriti sa le copiati in el, functia fiind disponibila deocamdata exclusiv in iOS 9.2.

Transferul de filme dintr-un DSLR intr-un iPhone, de exemplu, este facut printr-un meniu special care afiseaza optiunea de a importa clipuri video direct din aparat, Apple evitand sa ofere o asemenea functionalitate pana acum pentru terminalele sale iPhone.

Totul este posibil pe iPad de ani de zile folosind accesoriul USB Camera Adaptor vandut de catre Apple, insa incepand cu iOS 9.2 functia vine si pe terminalele iPhone in exact acelasi mod, limitarea fiind ca nu puteti transfera date in acelasi mod direct dintr-un calculator.

Practic acum nu va mai fi necesara utilizarea unei tablete iPad pentru a vedea sau edita poze sau filme inregistrate cu un DSLR sau chiar o camera video, iar cu putina indemanare unii ar putea permite chiar transferul de date din Android in acest mod.

Cablul Lightning de incarcare a iPhone nu ofera o asemenea functionalitate, deci va trebui sa va cumparati un Camera Connection Kit precum acesta, sau unul cu port Lightning, iar prin el veti putea face transferul de date foarte rapid.

UPDATE: Se pare ca noua functie este disponibila numai impreuna cu noul adaptor Lightning SD lansat de catre Apple tot astazi.