Apple – noul accesoriu ce ofera viteze de transfer apropiate USB 3.0

Lightning to SD Card Camera ReaderApple a lansat in cursul acestei zile bateria externa Smart Battery Case, insa separat de ea a lansat si o noua versiune a adaptorului care permite transferul de poze si filme dintr-un card SD intr-o tableta iPad sau un terminal iPhone.

La o prima vedere noul cablu nu pare sa aduca multe schimbari, insa compania Apple afirma ca el este capabil acum sa ofere viteze de transfer de date apropiate de cele ale USB 3.0, tableta iPad Pro fiind singura care este capabila sa faca transfer de date atat de rapid.

V-am spus acum cateva saptamani ca iPad Pro are USB 3.0 integrat prin portul Lightning, iar acest adaptor este capabil sa faca transferul foarte rapid de date intre tableta si un laptop cu USB 3.0, viteza mai buna simtindu-se in cazul copierii de filme 4K, de exemplu.

Avand in vedere ca deocamdata doar iPad Pro are integrat un chip USB 3.0, restul iDevice-urilor vor ramane in continuare cu viteze de transfer USB 2.0, asa ca daca aveti orice alt produs cu iOS, nu va asteptati sa aveti parte de viteze de transfer mai bune dupa cumparare acestui accesoriu.

The Lightning to SD Card Camera Reader supports standard photo formats, including JPEG and RAW, along with SD and HD video formats, including H.264 and MPEG-4. It supports data transfer at up to USB 3 speeds on iPad Pro, and up to USB 2 speeds on all other iPad and iPhone models.

Noua versiune a Lightning to SD Card Camera Reader este disponibila pentru cumparare din Apple Store Online la preturi ce incep de la 29 de dolari.