Prima Pagina iPhone 7 Apple confirma indirect lansarea iPhone 7 impermeabil

Apple confirma indirect lansarea iPhone 7 impermeabil

iPhone 7 impermeabilLansarea unui iPhone 7 impermeabil a fost zvonita in diverse randuri de catre analisti asiatici sau diverse surse din interiorul lantului de distributie al companiei Apple, insa astazi avem o confirmare indirecta venita printr-un brevet de inventie inregistrat celor din Cupertino.

Mai exact, brevetul de inventie inregistrat pentru compania Apple descrie un elastomer capabil sa se repare singur, el fiind amplasat in preajma porturilor dispozitivelor, pozitionarea sa fiind special gandita pentru a impiedica patrunderea apei in interiorul carcasei.

Acest elastomer ar avea rolul de a impiedica patrunderea apei la componentele sensibile ale iPhone sau iPad, insa el se deformeaza cand introducem cabluri sau conectoare pentru casti, asa ca Apple a dezvoltat un material nou capabil sa revina la forma initiala.

Revenind la forma initiala, elastomerul acopera din nou gaura prin care am introdus un conector, astfel ca daca terminalul este inconjurat de lichid, acesta nu va patrunde in interiorul carcasei, deci nu va putea afecta in vreun fel componentele interne.

The patent application, filed today, is for a ‘self-healing elastomer’ covering the ports. The idea is that when you plug in a cable, the elastomer deforms to allow access to the port, and then closes the opening once the cable is removed.

An electronic device has a self-healing elastomer applied over one or more external electronic connectors. The self-healing elastomer may obscure the electronic connectors from the user as well as provide environmental protection for the connector and the electronic device. Electronic probes may temporarily penetrate the self-healing elastomer to mate with the electronic connector. After removal of the probes the self-healing elastomer may elastically reform and self-heal.

In imaginea de mai jos aveti explicata in detaliu ideea din spatele brevetului de inventie al companiei Apple si practic accesul la componentele interne este blocat in totalitate in lipsa introducerii unui cablu, astfel ca teoretic nimic nu ar putea patrunde acolo in mod normal.

iPhone 7 impermeabil 1

Ideea in sine este foarte buna si foarte multa lume va aprecia lansarea unui iPhone 7 complet impermeabil, iPhone 6S fiind partial impermeabil, si desi de la brevet la implementare este intotdeauna o cale foarte lunga, toate informatiile par sa indice ca anul viitor Apple ne va surprinde in mod placut.

 • Srb Srb

  bravos

 • dreamcs

  sper sa vina cu ceva mai inovator la i7

 • Alex :D

  Foarte bine, bravo Apple cum au reinventat si telefoanele impermeabile (nu sunt ironic). Sper sa aducă si alte inovații noi IPhone 7. Dar pana aici bravo Apple!!!!

 • Alex :D

  acum*

 • Nicu

  “Pe Android exista de cativa ani”
  De vreo 100 probabil

 • gheorghe

  Nu avea LG o carcasa care se auto-repara ?
  Ah, stai , ca ala e plastic ieftin .

 • xxx

  Si microfonul, jack-ul pentru casti, gaurile difuzorului ?
  Bine, jack-ul il excludem, posibil viitoarele casti sa fie cu port lightning. Dar restul ?

 • Alex :D

  O sa apară si pe Android, așteaptă pana in 2017-2018…. Dupa IPhone 7 sigur va apărea pe Android….

 • gheorghe

  A aparut deja , dupa cum am scris mai sus – tu esti totdeauna mai in urma cu stirile .
  Self-healing elastomer a aparut in 2014 si nu a fost inventat de Apple . Apple doar vrea sa-l foloseasca la impermeabilizarea porturilor . Patentul nu este pt elastomer ci pentru metoda .
  Dar aici se prezinta de obicei stirile confuz , pt a creea impresia ca Apple inventeaza tot de la roata incoace .
  De altfel Apple a mai “inventat” ceva coating pt circuitele si componentele electronice care nu s-a materializat niciodata .

 • george

  E si normal sa vedem la cât mai multe terminale încercând ideea asta 🙂 . E suficient ca inginerii de la Apple sa aibă o idee măreață iar ceilalți stau doar la pândă sa le fure!

 • cristache

  Am iphone dar ca resistenta la apa shoc cel mai bun cred ca are 4-5 ani SONY XPERIA ACTIVE vedeti pe youtube ce face

 • gheorghe

  de ce mi-ai sters al doilea comentariu , zaone ?

 • Nicu

  E o trompeta de 2 bani. Drept dovada nu se mai fabrica

 • Eu.G

  Ce mai zici AppleForEver? Ai lipsit ceva timp, dar ai revenit cu un cont nou..bun asa, clasic!

 • Nicu

  Eugenia, fetito….Nu-mi imaginam ca fetitele sunt pasionate de asa ceva.
  Tu n-ar trebui mai degraba sa te joci cu papusile?

 • Eu.G

  Ce gluma buna :)) o foloseam si eu cand aveam 5-6 ani.

  N-ar trebuii AppleForever sa învârti la Kurtos Kolacs? Lasa site urile despre tehnologie si mergi pe forum la retete de Kurtos.

 • Nicu

  Tu esti bolnav sau asa esti din nascare? Chiar nu-mi sta in caracter sa jignesc femeile, dar daca ti-o cauti, iti umplu frigiderul

 • Eu.G

  Cu ce mi-l umpli? Cu Kurtos Kolacs?