Guvernul britanic ar putea oferi tablete iPad detinutilor

iPad inchisoare Marea BritanieDetinutii din Marea Britanie ar putea beneficia in curand de tablete iPad pentru a putea face video chat cu famillile sau pentru a-si continua studiile in diverse domenii ale educatiei, produsele Apple putand fi oferite chiar in celulele acestora.

Guvernul britanic ia in considerare o propunere facuta recent si daca ea va fi aprobata, atunci detinutii vor putea folosi tabletele iPad pentru a face apeluri video prin FaceTime ori Skype si probabil vor avea o serie de aplicatii educationale preinstalate.

Ministrul Justitiei din Marea Britanie, Michael Gove sustine ca aceasta initiativa are rolul de a creste oportunitatile detinutilor de a isi continua studiile incepute inainte de a intra in inchisoare, acest lucru putandu-i ajuta sa se reabiliteze mai rapid si sa se integreze mai usor in societate dupa eliberare.

Un studiu este derulat in momentul de fata pentru a se afla ce efect ar putea avea oferirea de tablete iPad catre detinuti, acestia urmand a fi controlati mult mai strict dupa primirea acestor produse, iar motivele din spatele unei securitati crescute sunt lesne de inteles.

The plan is being considered by Dame Sally Coates, a former headteacher who is conducting a review of education in prisons for Mr Gove. “If you haven’t got the skills to get a job, then you’re much more likely to reoffend,” she said. Jerry Petherick, head of UK prisons for outsourcing giant G4S, said he believed that in-cell tablets would “become the norm”, but warned that strict controls would be needed to prevent further criminality.

Ideea in sine pare interesanta si cu siguranta foarte multi detinuti ar avea multe de castigat de pe urma unei asemenea initiative, insa unii glumesc spunand ca ei ar trebui sa primeasca tablete Android pentru a fi cu adevarat pedepsiti de catre sistemul de justitie.