Apple dezvolta propria placa video pentru iPhone si iPad

Apple PowerVR placa videoiPhone, iPad si iPod Touch-urile sunt terminalele mobile care au cele mai bune performante in jocuri si asta multumita placilor grafice PowerVR implementate in ele multumita unui parteneriat exclusiv intre Apple si compania Imagination Technologies.

Apple detine o parte din Imagination Technologies si in ciuda faptului ca parteneriatul cu aceasta companie decurge foarte bine, cei din Cupertino dezvolta propria placa video pentru implementare in iDevice-urile proprii in anii urmatori.

Apple isi dezvolta de cativa ani procesoarele in baza unor tehnollogii licentiate de la cei de la ARM, iar acum probabil isi va dezvolta si propriile placi video in baza brevetelor de inventie ale celor de la PowerVR, iar lucrurile sunt extrem de bune pentru noi.

De cand a inceput Apple sa creeze propriile arhitecturi pentru chip-urile din seria Ax, performantele iDevice-urilor au crescut exponential atat in ceea ce priveste puterea de procesare bruta, cat si in ceea ce priveste puterea de procesare grafica, asa ca o continuare a acestei strategii va aduce doar lucruri bune.

The Fruity cargo cult Apple has been quietly working behind the scenes to create its own GPU. Rome hasn’t been built in a day and it sure takes at least a few years to create a fully functional mobile GPU. This is why Apple has been working under extreme secrecy for a few years, according to Fudzilla’s Deep Throats in the graphics industry.

Desi compania Apple va aduce cu siguranta un spor major de performante pentru iPhone, iPad sau iPod Touch prin includerea unei placi grafice proprii in viitoarele chip-uri Ax, din pacate vor mai trece cativa ani pana cand ele vor fi pregatite pentru utilizare.

Pana atunci, Apple va folosi in continuare placile grafice PowerVR, care ofera oricum performante mult mai bune decat ale competitorilor, insa cu inlocuirea lor Apple va controla aproape complet cele mai importante componente ale iDevice-urilor.