Steve Jobs a eviscerat industria muzicala din SUA

Steve Jobs blandSteve Jobs a eviscerat industria muzicala din SUA conform CFO-ului Pandora, Mike Herring, acesta sustinand ca lansarea iTunes a marcat declinul industriei muzicale din SUA, desi peste un deceniu a trecut din acel moment.

Atacul facut impotriva lui Steve Jobs vine la doar cateva zile dupa ce oficiali ai Pandora au acuzat Spotify ca distruge industria muzicala din SUA prin oferirea de acces gratuit la serviciul sau de streaming audio, CEO-ul Pandora afirmand ca aceasta strategie nu va duce decat la o accelerare a declinului industriei muzicale.

In aceeasi masura, Apple Music este vazut, de catre oficialii Pandora, ca un serviciu la care nimeni nu se aboneaza desi sute de milioane de persoane au in iDevice-uri aplicatia Muzica si posibilitatea de a accesa rapid continutul oferit de catre Apple in baza unui abonament lunar.

Adevarul este ca Apple a incetat sa ofere actualizari constante cu privire la numarul de abonati ai Apple Music, iar extinderea spre Android nu pare sa fi adus mai multi clienti pentru cei din Cupertino, asta desi cateva milioane de oameni platesc abonamente lunare.

Steve Jobs eviscerated the music industry with the launch of iTunes and it’s been downhill ever since. And the download was supposed to save it — that didn’t happen. Well, I guess a few million people do. But the reality is you want to get people to choose to do, that is a much bigger trick. You have to have a great product.

Totusi, conform CEO-ului Pandora, serviciile de streaming audio ar trebui sa fie disponibile numai in baza unor abonamente lunare, compania sa urmand a isi gandi modelul de business in baza acestei idei, iar cei de la Spotify par hotarati sa limiteze si mai mult accesul gratuit.

Pandora a avut doua trimestre fiscale cu rezultate sub asteptari si asta deoarece lansarea Apple Music a afectat nu doar business-ul sau, ci si pe cel al Spotify, insa ramane de vazut cat va mai fi lumea dispusa sa plateasca pentru aceste servicii.