Cum cureti RAM-ul iPhone fara a-l reporni

curatare RAM iPhoneAcum cateva saptamani v-am prezentat un truc menit sa faca iPhone-urile mai rapide in 10 secunde, el avand la baza curatarea RAM-ului ocupat de catre aplicatiile deschise in iDevice-urile noastre.

Acel truc avea la baza o repornire a terminalelor iPhone folosind butoanele Home + Power, procedura inchizand si redeschizand dispozitivele in doar cateva secunde, insa astazi am pentru voi o metoda mult mai simpla de a obtine acelasi rezultat final.

Mai exact, puteti curata RAM-ul unui iPhone si elibera RAM pentru utilizare cu noi aplicatii fara a va mai inchide si redeschide dispozitivele, trucul fiind recomandat in trecut pentru rezolvarea unor probleme ale butoanelor Home ale iPhone 4, desi el are o cu totul alta utilitate.

Cum cureti RAM-ul iPhone fara a-l reporni

Pasii de mai jos pot fi urmati pe orice fel de iPhone, insa chiar si pe tablete iPad, ori iPod Touch-uri, indiferent de versiunea iOS pe care o aveti instalata in dispozitivele voastre, asa ca va puteti bucura de efectul ei pentru a imbunatati performantele produselor celor de la Apple.

Pentru a curata RAM-ul iPhone trebuie sa :

  1. Apasati butonul Power, din partea dreapta sus sau dreapta superioara a carcasei timp de 3 secunde, dupa care va aparea interfata de inchidere;
  2. In noua interfata apasati indelung butonul Home, cel rotund din partea de jos a terminalelor.
  3. In timp ce tineti apasat, ar trebui sa reveniti la ecranul principal de aplicatii.

Acum daca veti incerca sa redeschideti o aplicatie ce era deja deschisa in background veti observa ca datele afisate in ea vor fi reincarcate, semn ca tot ceea ce ea salvase in RAM-ul dispozitivului vostru a fost sters, acelasi lucru fiind valabil pentru restul aplicatiilor ramase in background.

In esenta puteti recupera pana la 400 – 500 MB RAM daca aveti un terminal cu 2 GB RAM, cantitatea fiind mai mica in cazul dispozitivelor cu RAM mai putin, insa indiferent de cantitate performantele vor fi mai bune dupa urmarea procedurii.