Prima Pagina Facebook Conturile Facebook vor fi verificate la acordare vizei pentru SUA

Conturile Facebook vor fi verificate la acordare vizei pentru SUA

Facebook viza SUASUA va verifica conturile Facebook ale persoanelor care fac cereri pentru a obtine viza de intrare in tara, guvernul federal american deruland deja trei programe pilot prin care verifica mult mai atent persoanele care obtin viza de intrare in SUA.

Separat de Facebook, americanii verifica si alte retele de socializare pentru a vedea daca persoana care face o cerere pentru obtinerea unei vize ar putea face dintr-un grup terorist sau a facut amenintari in legatura cu securitatea cetatenilor americani, verificarile fiind amanuntite.

Aceste verificari sunt, aparent, facute fara ca vroe companie detinatoare a unei retele de socializare sa ofere un acces dedicat guvernului american, iar verificarea se face cel mai probabil in baza numelui persoanei care cere viza, deci daca persoana respectiva are contul facut cu un pseudonim, teoretic nu ar trebui sa fie gasita.

Aceasta a fost situatia intalnita in cazul unui atacator al atentatului din San Bernadino, una dintre persoanele implicate in atac obtinand o viza de intrare in SUA fara ca al sau cont Facebook sa fie verificat, desi ea si-a facut public suportul pentru liderul ISIS.

The U.S. Department of Homeland Security is working on a plan to scrutinize social media posts as part of its visa application process before certain people are allowed entry into the nation, a person familiar with the matter said. The move is part of a new focus on the use of social networking sites following the shooting rampage in San Bernardino, Calif., the person added.

Deocamdata nimeni nu stie cum anume se va face aceasta verificare si nimeni nu stie cate retele de socializate vor fi verificate de catre guvernul federal american, insa aceasta este o prima avertizare pentru cei care isi arata sustinerea pentru diverse cauze radicale prin Facebook.

Masura luata de catre SUA ar putea fi luata si de catre alte tari de pe glob, iar un share gresit la un articol sau o poza in care un terotist/atac terorist sau organizatie terorista este prezentat/a intr-un mod favorabil ar putea duce la respingerea unei vize.

 • Cody

  Foarte bine

 • Srb Srb

  Si cei ce nu au facebook ?

 • Daniel

  Te verifica sa vadă capacitatea ta :))))) gen ce lepra de om esti… Daca esti prost nu iei viza. :)))

 • rundown

  pai acum depinde…. Poti sa ai la prieteni doar afaceristi, vedete si colegi de facultate; si sa dai share la bancuri cu/pentru blonde, ca baietii tot iti vor gasi nod in papura sa nu te accepte daca esti nitel mai bronzat si barba nerasa de cateva luni. Ideea e ca daca au facut deja publica aceasta viitoare masura, devine absolut inutila. Baietii se vor reprofila pe altceva pentru propagarea ideilor lor. Eu de exemplu am cateva poze cu un kalashnikov ptin care urez multa sanatate tiganilor si ungurilor care vorbesc raspicat maghiara in tramvai langa mine….. :/

 • ScH

  Ambasada americană la București a înlocuit cererea contului bancar si a extrasului de cont cu cea a contului Facebook. Au decurs la aceasta strategie deoarece pe Facebook pot vedea daca ai mâncat bine daca ai mașina buna si in funcție de câte like-uri ai iti acorda sau nu viza.

 • KlaudiNhO

  ce viza bre …. ca iti da in 3 secunde de turist si pe 10 ani

 • Liviu Verestiuc

  Știi ca am fost de față când un patron a făcut angajări departajate la final pe bază postarilor de pe Facebook?
  Studenții au indeplinit punctajele ce confirmau un anumit bagaj de cunoștințe, insa facebook-ul a făcut diferenta între ei la departajare.
  Patronul si-a dat seama în 5 minute la fiecare după postari cam cu cine avea de-a face.
  Bănuiesc ca e ceva asemănător și la obținerea vizelor în SUA.

 • Cum afli cel mai usor totul despre un om? Il vezi in mediul lui natural, asa cum e el intr-adevar.

 • dreamcs

  Iar in cazul in care nu avem Facebook ?

 • DavidDj

  Sper sa scada nr. distribuirilor lui Tony Poptamas odata cu asta

 • Pingback: Vrei viza de State? Atenție la ce publici pe Facebook | Stiri din Oradea()