Prima Pagina Apple Apple dezvolta ecrane capabile sa afiseze holograme

Apple dezvolta ecrane capabile sa afiseze holograme

iPhone hologramaZilele trecute v-am spus ca Apple dezvolta ecrane micro-LED pentru iPhone si ca un laborator taiwanez in care lucreaza 50 de ingineri Apple este special inchiriat pentru dezvoltarea acestui proiect, insa in spatele sau exista o surpriza destul de interesanta pentru lumea intreaga.

Mai exact, conform unei publicatii asiatice, se pare ca Apple ar dezvolta acolo ecrane micro-LED care ar fi capabile sa proiecteze holograme in jurul smartphone-urilor sale, iar imaginea concept de mai sus prezinta destul de bine exact ceea ce ar putea oferi cei din Cupertino pentru utilizatori peste cativa ani de zile.

Apple are deja brevete de inventie in care descrie metode prin care poate implementa software si hardware capabil sa redea imagini holografice 3D in jurul terminalelor sale iPhone, ideea in sine fiind extrem de interesanta, chiar daca este foarte greu de pus in practica.

In clipul video de mai jos puteti vedea o demonstratie pentru ceea ce ar putea lansa compania Apple daca laboratorul sau din Taiwan va finaliza dezvoltarea ecranelor micro-LED, insa desigur ca versiunea celor din Cupertino va fi diferita, conform brevetelor sale de inventie.

Mai exact, Apple descrie o tehnologie care i-ar permite unui utilizator sa interactioneze cu obiecte 3D afisate pe ecran cu ajutorul gesturilor multitouch, afisarea imaginilor holografice fiind facuta prin directionarea luminii prin ecranul micro-LED, insa desigur ca metoda exacta nu este explicata, ea fiind secreta.

iOS-ul va interpreta miscarile utilizatorului facute pe ecran si va controla inclusiv imaginile holografice afisate in jurul iPhone-ului, asa ca utilizatorii ar trebui sa aiba parte de o experienta extrem de interesanta multumita acestui sistem dezvoltat de catre Apple.

Desi tehnologia micro-LED are potential foarte mare si ne-ar putea aduce iPhone-urile pe care le-am vazut in atat de multe concepte, ramane de vazut cat va trece pana cand Apple ar putea lansa efectiv pe piata un dispozitiv capabil sa redea holograme.

 • Nicu

  Ecrane asemanatoare vor fi prezentate (deci nu lansate) de Huawei cu 3 zile mai repede, spre deliciul roboteilor retardati. Imi aduc aminte cand au prezentat Mate S ala in stadiul beta (o gluma ). Intre timp Apple a vandut vreo 50 de milioane de iPhone 6s cu 3D Touch, fiind singurii care si vand asemenea tehnologii

 • Manto

  Asa, si? Toata lumea stie ca apple e cea mai tare si ca restul ii copiaza. Sa le moara dujmanii de ciuda. Altceva? Master? Lumineaza-ma cu inteligenta ta ca eu sunt cam retardat

 • V.P

  Hai ca te-ai racorit !! ,,

 • gheorghe

  zaone – deci Nicu jigneste grav . Cum ar fi sa spun ca iSheep sunt retardati ?
  M-ai bloca definitiv , nu ?Te rog sa-i stergi comentariul si sa-l avertizezi .

 • Sym

  Nicu, trebuie sa fi retard ca sa crezi abureala asta. Este doar o campanie de marketing.
  Articolul asta este despre o noua tehnologie. Iar Apple nu are capacitatea de a dezvolta noi tehnologii. ‘Cercetatorii’ Apple iau tehnologii existente si le patenteaza aplicarea in ideviceuri. Atat! Daca sti vreo tehnologie inventata de Apple sa-mi spui, sa ma luminez si eu.
  Apple este un integrator si inca unul foarte bun. Cel mai bun. Dar hai sa nu amestecam mere cu pere.

 • Sunt atatea comentarii despre iSheeps…
  Uite, de exemplu Sym de mai jos l-a jignit pe Nicu, probabil pentru ca atat poate.

 • Ce-ar fi sa iti ceri scuze fata de om ca l-ai jignit direct si sa nu mai faci lucruri de genul asta in viitor ?

 • frozenCore

  ce holograma…vor ca ecranul sa fie produs de ei .sa devina independeti ..cu timpu

 • Ciprian

  Tehnologia asta sau poate mult mai complexa cu siguranța o sa ajungă indiferent ca o sa o aducă Apple htc sau cine știe ce alta companie,in 10-15 ani de-acum înainte eu zic doar un singur lucru,ne depășește imaginația la ora actuala cum o sa ajungă tehnologia.
  Cum erau telefoanele mobile acum 15 ani si cum sunt acum,dar peste 15 ani de-acum :))))

 • gheorghe

  Ce sa-ti spun – il avetizezi pe Sym care a ripostat , dar nu il avertizezi pe Nicu care a insultat gratuit . Practic incurajezi astfel de comportamente , dintr-o singura directie ,cu toate ca pretizi ca insultele nu-si au loc pe blogul tau .

 • Sym

  Nicu, am facut afirmatia ca trebuie sa fi retard ca sa crezi povestea aia. Si am explicat si de ce. Daca ai crezut povestea aia, iti cer scuze. Daca nu ai crezut-o atunci esti un tip OK.
  Promit sa nu ma mai leg de ‘inteligenta’ oamenilor care cred tot felul de bazaconii servite de aparatul de propaganda al Apple.

 • Catalyn

  cam multe dezvolta apple… si in realitate nu prea se vede mare lucru…

 • gheorghe

  Deci – Nicu si compania – sunteti niste iSheep retardati , pt ca nu sunteti capabili de a judeca voi insiva, mai mult decat va sugereaza Apple sau acest blog . Noroc ca sunteti prea putini in lumea asta , ca sa nu aduceti omenirea la nivelul de prostie in care va scaldati .

 • ScH

  De la i5 Apple ne aburește cu tehnologia asta si cu multe altele.
  O sa vedem ce o sa scoată