Apple dezvolta ecrane capabile sa afiseze holograme

iPhone hologramaZilele trecute v-am spus ca Apple dezvolta ecrane micro-LED pentru iPhone si ca un laborator taiwanez in care lucreaza 50 de ingineri Apple este special inchiriat pentru dezvoltarea acestui proiect, insa in spatele sau exista o surpriza destul de interesanta pentru lumea intreaga.

Mai exact, conform unei publicatii asiatice, se pare ca Apple ar dezvolta acolo ecrane micro-LED care ar fi capabile sa proiecteze holograme in jurul smartphone-urilor sale, iar imaginea concept de mai sus prezinta destul de bine exact ceea ce ar putea oferi cei din Cupertino pentru utilizatori peste cativa ani de zile.

Apple are deja brevete de inventie in care descrie metode prin care poate implementa software si hardware capabil sa redea imagini holografice 3D in jurul terminalelor sale iPhone, ideea in sine fiind extrem de interesanta, chiar daca este foarte greu de pus in practica.

In clipul video de mai jos puteti vedea o demonstratie pentru ceea ce ar putea lansa compania Apple daca laboratorul sau din Taiwan va finaliza dezvoltarea ecranelor micro-LED, insa desigur ca versiunea celor din Cupertino va fi diferita, conform brevetelor sale de inventie.

Mai exact, Apple descrie o tehnologie care i-ar permite unui utilizator sa interactioneze cu obiecte 3D afisate pe ecran cu ajutorul gesturilor multitouch, afisarea imaginilor holografice fiind facuta prin directionarea luminii prin ecranul micro-LED, insa desigur ca metoda exacta nu este explicata, ea fiind secreta.

iOS-ul va interpreta miscarile utilizatorului facute pe ecran si va controla inclusiv imaginile holografice afisate in jurul iPhone-ului, asa ca utilizatorii ar trebui sa aiba parte de o experienta extrem de interesanta multumita acestui sistem dezvoltat de catre Apple.

Desi tehnologia micro-LED are potential foarte mare si ne-ar putea aduce iPhone-urile pe care le-am vazut in atat de multe concepte, ramane de vazut cat va trece pana cand Apple ar putea lansa efectiv pe piata un dispozitiv capabil sa redea holograme.