Prima Pagina Apple Apple dezvolta ecrane micro-LED

Apple dezvolta ecrane micro-LED

29

Apple ecran micro-LEDIeri v-am spus ca Apple a inchiriat un laborator in Taiwan pentru a dezvolta ecrane dedicate viitoarelor sale iDevice-uri, compania americana avand o echipa de ingineri proprii care lucreaza la viitoarele tehnologii ce vor ajunge in terminalele sale.

Deocamdata nu se stie 100% sigur ce anume dezvolta Apple acolo, insa un zvon aparut astazi sugereaza faptul ca Apple ar dezvolta ecrane micro-LED in acest laborator din Taiwan, ele urmand a fi folosite poate in iPhone 7S, ori cel mai tarziu in iPhone 8.

Autoritatile din Taiwan au confirmat faptul ca Apple a inchiriat acel laborator, deci nu mai exista dubii din acest punct de vedere, iar informatiile venite astazi indica faptul ca Apple ar pregati ecrane mai subtiri si care consuma mult mai putina energie decat cele actuale.

Ecranele micro-LED nu ar necesita utilizarea de module de iluminare aplicate sub ecranele LCD actuale, ele avand o gama de culori mult mai buna, permitand in acelasi timp si afisarea de imagini la rezolutie mult mai mare, marea problema fiind posibilitatea de producere la scara industriala.

Apple is expected to focus on developing micro-LED displays at its new facilities in Taiwan in order to create thinner and more energy-efficient products, according to Digitimes Research analyst Jessie Lin. Micro-LED displays eliminate the need for backlighting unlike traditional LCDs, and allow for improved color gamut in addition to higher resolution. However, the technology suffers from low yields when used in a TFT manufacturing process and therefore is difficult to mass produce.

Separat de dezvoltarea tehnologiei micro-LED pentru a oferi performante mai bune decat cea OLED, compania Apple incearca sa creeze produse care pot fi fabricate usor la scara industriala, altfel implementarea acestui tip de ecrane in iDevice-uri va fi imposibila.

Avand in vedere problemele existente in ceea ce priveste fabricarea la scara industriala a ecranelor micro-LED, ramane de vazut cand va decide Apple sa foloseasca acest tip de ecrane in iPhone, iPad si iPod Touch-urile vandute in lumea intreaga, sau poate chiar in Mac-uri.

S-a speculat ca Apple va lansa un iPhone cu ecran OLED cel mai tarziu in cursul anului 2018, insa se pare ca in realitate vorbim despre tehnologia micro-LED si nu cea OLED.

SURSADigitimes
Articolul anteriorAplicatii si jocuri la pret redus pentru iPhone, iPad si iPod Touch – 16.12.2015
Urmatorul articolgeohot a facut o masina autonoma
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.