25% dintre smartphone-urile lansate in 2016 vor avea 3D Touch

smartphone 3D Touch25% dintre smartphone-urile lansate pe piata in 2016 vor avea 3D Touch sau un sistem similar celui implementat de catre compania Apple in propriile terminale mobile, cei din Cupertino dand startul unui nou trend pentru lumea IT.

Estimarea vine de la agentia de analiza a pietelor globale a terminalelor mobile numita IDC, aceasta considerand ca foarte multi producatori de smartphone-uri vor prelua ideea companiei Apple de a implementa ecrane capabile sa faca distinctia dintre atingerile puternice si usoare.

Conform IDC, o varietate de producatori de smartphone-uri au inceput deja sa testeze componente care permit distingerea dintre atingerile usoare si puternice facute de catre utilizatori pe ecrane, ele urmand a fi disponibile in produse lansate pe piata in 2016.

Samsung Galaxy S7 va avea 3D Touch, insa cei de la Samsung vor fi urmati de catre companii precum HTC, LG sau Xiaomi, chinezii de la Huawei avand deja smartphone-uri cu o asemenea tehnologie, ei anuntand-o inaintea Apple, insa ramanand doar cu anuntul facut.

Apple’s use of Force Touch technology in the Apple Watch and 3D Touch in the iPhone 6S line is leading to growth in force sensing and other touch-panel enhancements in mobile devices. Other brands and IC makers are now responding by preparing their own force sensing solutions, mainly for high-end and mid-range smartphones due to the high cost.

Pentru ca dezvoltarea unor asemenea tehnologii este foarte scumpa, cei de la Synaptics au creat un controller numit Clearpad 3700 care ofera functionalitate similara 3D Touch pentru smartphone-uri Android, iar competitorii Apple vor implementa aceasta componenta in terminale.

Din cauza costurilor foarte mare de cumparare a acestor tehnologii, doar smartphone-urile Android de top vor beneficia de asemenea functionalitate, in cursul anului viitor, deci vorbim despre un numar foarte limitat de produse care vor fi disponibile pe piata.

La cele 25 de procente de smartphone-uri care vor avea aceasta tehnologie includem si iPhone-urile care vor fi disponibile in cele mai mari cantitati, iar asta pentru ca ele sunt cele mai populare.