10 angajati Pegatron condamnati la inchisoare pentru furt

angajati Pegatron condamnati furt10 angajati ai Pegatron au fost condamnati la inchisoare pentru furt de iPhone-uri si componente dedicate asamblarii de terminale iPhone pentru compania Apple, suma totala a prejudiciului fiind estimata la valoarea de 154.000 de dolari.

Conform autoritatilor din China, cei 10 angajati ai Pegatron au furat 227 de iPhone-uri, 360 de placi de baza si 58 de baterii care trebuiau sa fie folosite pentru produse ale companiei Apple, deci vorbim despre o valoare foarte mare pentru infractiunea angajatilor partenerului Apple.

Sase dintre cei 10 angajati erau permanenti si lucrau cel mai probabil la liniile de asamblare, in timp ce alti 4 lucrau in cantina care deservea complexul cu mancare, unele iPhone-uri fiind ascunse initial intr-o baie a fabricii Pegatron, ele fiind preluate de acolo de angajati ai cantinei.

Cele 227 de temrinale iPhone, 360 de placi de baza si 58 de baterii au fost furate in perioada iunie 2014 si ianuarie 2015, deci vorbim despre furt in forma continuata care a fost pedepsit sever de catre justitia din China, in principal din cauza formei organizate si a valorii prejudiciului.

SIX staffers of a local Apple contract manufacturer and four of its canteen workers were sentenced 8 months to 7 years in jail by a local court today for working together to steal more than 200 iPhones and accessories from the company’s assembly line and sell them outside. They were accused of theft, embezzlement and concealing illicit gains.

Conform sentintei data de catre instanta, cei 10 angajati au primit pedepse cu inchisoarea ce sunt cuprinse intre 8 luni si 10 ani, procurorii trimitandu-i initial in judecata pentru comiterea infractiunilor de furt, delapidare si evaziune fiscala, pedepsele fiind mari.

Desi pedepsele probabil vor fi considerate justificate de catre cei de la Apple, este surprinzator cum intreaga operatiune a fost posibila pentru o durata atat de lunga de timp si probabil Apple le va cere celor de la Pegatron sa isi intareasca in viitor masurile de securitate din fabrici.