Prima Pagina Apple Apple renunta la 0.5% din incasarile iPhone si iPad

Apple renunta la 0.5% din incasarile iPhone si iPad

Apple renunta incasari iPhone iPadDimineata v-am spus ca Apple a incheiat un parteneriat cu Ericsson pentru licentierea unor tehnologii folosite in iPhone si iPad-urile vandute in lumea intreaga, insa atunci nu existau informatii clare privind potentiala suma platita de catre cei de la Apple catre suedezi.

Ei bine in cursul acestei amiezi o banca de investitii a facut o estimare privind ceea ce plateste Apple catre Ericsson si ar fi vorba despre 0.5% din incasarile iPhone si iPad care vor ajunge in conturile suedezilor ca suma de licentiere a tehnologiilor folosite in iDevice-uri.

Apple a licentiat de la Ericsson brevete de inventie care acopera tehnologii 2G/3G/4G, dispute intre cele doua companii existand inca din anul 2012, insa americanii au platit de fiecare data sume de licentiere pentru a putea folosi aceste tehnologii in propriile terminale.

Acordul de astazi era asteptat de unii analisti care nu credeau ca Apple si Ericsson se vor judeca foarte mult prin instante avand in vedere ca Apple nu avea cum sa castige procesul si nici macar o reducere a sumelor de licentiere la valoarea dorita de catre ea.

Investment bank ABG Sundal Collier said in a note to clients it believed the deal meant Apple would be charged around 0.5 percent of its revenue on iPads and iPhones by Ericsson. Ericsson Chief Intellectual Property Officer Kasim Alfalahi said the agreement was broad, covering the latest 4G-LTE generation of mobile technology, as well as the earlier 2G and 3G technologies.

Incheind acest aprteneriat, cei de la Ericsson spun ca lucreaza cu Apple inclusiv la tehnologii care acopera retele 5G, astfel ca vom vedea in viitor si mai multe lucruri bune de la Ericsson implementate in produsele celor din Cupertino.

 • gheorghe

  Apple , cu un tupeu formidabil , a produs primul iPhone , fara sa licentieze nici o tehnologie de comunicatii , bazandu-se doar pe cele ce veneau incluse in cipul baseband Qualcomm . Au fost atacati de cei ce detineau licentele si au inceput o serie de acorduri secrete prin care Apple le platea acestora despagubiri – vezi Nokia , Ericsson si altii .
  Au avut loc si multe procese pe care de asemenea Apple le-a pierdut si au avut de platit sau au avut ideviceurile interzise de la vanzare – vezi Samsung .
  Pt alte multe brevete , Apple a reusit sa obtina statutul de FRAND , dar si acolo au avut de platit ceva .
  Acum , cu Ericsson , se incearca doar o oficializare a acordului secret , pt ca oricum Apple le plateste din 2007-2008 .

 • Dan

  Ar trebui adaugata rubrica cu “like” si “dislike”!
  Like pentru postarea asta!