Apple si Ericsson incheie un acord de parteneriat

Apple Ericsson parteneriatApple si Ericsson au incheiat un acord de parteneriat prin care compania din Cupertino licentiaza tehnologii ale suedezilor pentru a le folosi in produsele lansate sau ce urmeaza sa fie lansate pe pietele globale in anii trecuti si anii urmatori.

Apple si Ericsson au fost implicate in procese in instantele americane pentru incalcarea unor tehnologii protejate de catre brevete de inventie, iar acum cei de la Apple au incheiat un acord pentru a licentia respectivele tehnologii si a incheia disputele legale.

Desi acordul a fost anuntat oficial, nu se stie despre ce suma ar fi vorba, insa Ericsson a estimat in documente oficiale faptul ca in 2015 ar urma sa incaseze intre 1.52 miliarde si 1.64 miliarde de dolari, edci are multe tehnologii importante dorite de catre companii.

In 2014 Ericsson a incasat aproximativ 1.05 miliarde de dolari multumita tehnologiilor licentiate catre diverse companii, deci suma estimata pentru 2015, care include si acordul cu Apple, sugereaz faptul ca din Cupertino ar veni pana in 590 de milioane de dolari anual.

Swedish telecom equipment maker Ericsson on Monday said it has signed a patent license agreement with Apple. Ericsson estimated however that its overall revenues from intellectual property rights in 2015 would hit 13-14 billion Swedish crowns ($1.52-$1.64 billion), including positive effects from the settlement with Apple, up from 9.9 billion in 2014.

Ericsson a actionat Apple in judecata in luna ianuarie reclamand faptul ca de la cei din Cupertino ar trebui sa primeasca bani pentru utilizarea fara drept a unor tehnologii protejate prin brevete de inventie, actiunea sa venind dupa ce Apple a dat-o initial in judecata.

Suma e care Apple ar plati-o in momentul de fata ar fi ceva mai mica decat cea pe care Ericsson ar fi primit-o daca ar fi castigat procesul intentat celor din Cupertino, insa avand in vedere ca acel rezultat era incert, in final ambele companii castiga, iar Apple plateste in mod corect pentru folosirea tehnologiilor altora.