Prima Pagina Steve Jobs Raspunsul lui Steve Jobs dat inginerilor care cereau mai multi bani

Raspunsul lui Steve Jobs dat inginerilor care cereau mai multi bani

Steve Jobs raspuns ingineri salariiSteve Jobs este unul dintre cei mai controversati presedinti de companii din istoria SUA, iar o noua poveste spusa de catre un fost angajat al companiei prezinta modul in care el considera ca trebuie tratati angajatii companiei.

Evan Doll este co-fondatorul companiei ce a dezvoltat celebra aplicatiei Flipboard, el lucrand in cadrul Apple timp de 6 ani intre 2003 si 2009, iar in aceasta perioada a avut in diverse ocazii posibilitatea de a il vedea pe Steve Jobs sau de a intra in contact cu CEO-ul companiei Apple.

Prin intermediul Twitter, Evan Doll a povestit o parte a unei intalniri la care a participat Steve Jobs, el fiind intrebat de catre unul dintre angajatii Apple de ce inginerii software sau hardware nu sunt platiti cu salarii mai mari decat cele pe care le primesc, iar raspunsul a fost pe masura caracterului lui Jobs.

Mai exact, Steve Jobs i-a spus acelui angajati sa-si intrebe managerii de ce ei considera ca inginerii nu merita salarii mai mari decat cele pe care le primesc in respectivul moment, prin raspuns pasand raspunderea privind rezolvarea problemei catre angajat si seful sau direct.

In acea perioada Apple si Google aveau o intelegere neoficiala de a nu-si fura reciproc angajatii, deci toti cei care se simteau subapreciati nu prea aveau alternative pentru a obtine salarii mai mari si desigur ca Steve Jobs stia de acest lucru si profita de aceasta situatie.

Desi s-a dovedit in instanta ca Apple si Google si-au tratat in mod incorect angajatii, unii primind compensatii pentru acest lucru, modul in care a reactionat Steve Jobs dezvaluie cat de competitiv dorea el ca totul sa fie in cadrul companiei Apple, lucru care nu se respecta astazi intr-o maniera similara.

 • kliq

  Raspunsul lui este dur prin folosirea lui “worth”. Dar faptul ca a trimis angajatii la managerul direct este absolut corect! Daca nu ar fi facut asta ar fi subminat autoritatea managerilor directi. Este o greseala tipica prin unele companii. Iar angajatii ajung sa vorbeasca ei “cu sefu mare”. Astfel se duce pe apa sambetei lantul ierarhic!

 • gheorghe

  Tu crezi ca Jobs dadea doi bani pe managerii aia directi ? A facut asta pt era un jerk . Mai toata lumea are o parere proasta despre el .

 • Cody

  Subscriu kaliq

 • Claudiu D

  Da mi voie sa inteleg altceva din reactia asta !
  Eu vad altfel reactia pt am fost in pozitia angajatului !
  Fara sa citesc alte articole sau cartea , ma rezum la acest articol !
  Mi se pare o reactie absolut diabolica , de propietate asupra omului ca in secolele trecute , de posesie a cunostintelor respectivilor oameni !
  De … nu esti al meu nu vei fi al altuia !
  De….daca moare capra mea sa moara si a vecinului !
  Nu vad nici un om competitiv sau exigent in aceasta afirmatie !
  Nu afirm ca nu a fost !
  Daca vreau ca un om sa continue sa lucreze cu mine il pot ” lega” cu un contract avantajos pt amandoi nu prin prepotenta !
  Ca Pilat a stiut sa se spele pe maini !
  Nu e treaba mea , dispari !
  Ca si cand nu e firma mea , nu sunt eu seful , nu ma intereseaza !! Vb cu ala !!
  Daca era un bun CEO rezolva cumva problema !
  Oameni care sunt cocosi doar cu unii mai slabi cu altii de teapa lor nu au tupeu sa se bage !
  Asta e valabil si misoginilor , maltratorilor etc…