Raspunsul lui Steve Jobs dat inginerilor care cereau mai multi bani

Steve Jobs raspuns ingineri salariiSteve Jobs este unul dintre cei mai controversati presedinti de companii din istoria SUA, iar o noua poveste spusa de catre un fost angajat al companiei prezinta modul in care el considera ca trebuie tratati angajatii companiei.

Evan Doll este co-fondatorul companiei ce a dezvoltat celebra aplicatiei Flipboard, el lucrand in cadrul Apple timp de 6 ani intre 2003 si 2009, iar in aceasta perioada a avut in diverse ocazii posibilitatea de a il vedea pe Steve Jobs sau de a intra in contact cu CEO-ul companiei Apple.

Prin intermediul Twitter, Evan Doll a povestit o parte a unei intalniri la care a participat Steve Jobs, el fiind intrebat de catre unul dintre angajatii Apple de ce inginerii software sau hardware nu sunt platiti cu salarii mai mari decat cele pe care le primesc, iar raspunsul a fost pe masura caracterului lui Jobs.

Mai exact, Steve Jobs i-a spus acelui angajati sa-si intrebe managerii de ce ei considera ca inginerii nu merita salarii mai mari decat cele pe care le primesc in respectivul moment, prin raspuns pasand raspunderea privind rezolvarea problemei catre angajat si seful sau direct.

In acea perioada Apple si Google aveau o intelegere neoficiala de a nu-si fura reciproc angajatii, deci toti cei care se simteau subapreciati nu prea aveau alternative pentru a obtine salarii mai mari si desigur ca Steve Jobs stia de acest lucru si profita de aceasta situatie.

Desi s-a dovedit in instanta ca Apple si Google si-au tratat in mod incorect angajatii, unii primind compensatii pentru acest lucru, modul in care a reactionat Steve Jobs dezvaluie cat de competitiv dorea el ca totul sa fie in cadrul companiei Apple, lucru care nu se respecta astazi intr-o maniera similara.

https://twitter.com/edog1203/status/681309992373243905

https://twitter.com/edog1203/status/681310284389027840

https://twitter.com/edog1203/status/681310916583948288