Un iPhone a luat foc in timp ce se incarca

iPhone ars incarcatDin pacate astazi avem in discutie un nou caz problematic al unui terminal iPhone 6 Plus care a luat foc in timp ce se incarca pe masa unui american, de aceasta data dispozitivul parand sa fie incarcat folosind accesorii originale ale companiei Apple.

In trecut am vazut diverse alte cazuri in care terminale iPhone au luat foc in timp ce stateau in buzunarele posesorilor sau erau incarcate folosind accesorii contrafacute, insa in aceasta situatie se pare ca avem in fata un terminal care pur si simplu este defect si ar fi luat foc oricum mai devreme sau mai tarziu.

Terminalul iPhone 6 Plus din imagini a fost detinut de catre un american care desigur ca a contactat compania Apple pentru a-i aduce la cunostinta faptul ca un nou smartphone de-al sau a luat foc din senin, iar cei din Cupertino i-au trimis un terminal inlocuitor dupa contactare.

Barbatul a adus cazul si in atentia jurnalistilor, declarandu-le acestora ca a fost dezamagit de reactia celor de la Apple, el asteptandu-se ca reprezentantii celor din Cupertino sa fie macar interesati sa descopere care a fost cauza care a generat combustia spontana a dispozitivului.

An Atlanta man said he was charging his iPhone 6 Plus when it caught on fire. David Grimsley said the ringing he heard wasn’t his phone, it was the smoke alarm. The phone was on his bed, so he pushed it off before it caught the blankets on fire, and then pushed it off the carpet on to a hard surface where he just waited for the fire to die out. Grimsley said he called Apple and was told they’d send him another phone. Grimsley said he was disappointed by the response.

In mod normal compania Apple ar fi trebuit sa preia terminalul in cauza si sa il investigheze pentru a vedea ce anume nu a mai functionat corect si a generat aceasta problema, insa probabil unii se asteptau la o asemenea reactie pentru ca acesta nu este primul caz de acest gen.

Desigur ca Apple a refuzat sa comenteze incidentul, insa in ultimele luni am auzit despre tot mai multe terminale iPhone care au luat foc din senin, rata de aparitie a acestui tip de probleme la iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind mai mare decat in cazul vechilor modele de iPhone.

17 COMENTARII

  1. Cândva am citit un comentariu de-a lui lui Srb Srb, care scria că un asemenea incident nu e mare scofală, pentru că e un telefon defect la 100.000.000 telefoane. Așadar nu vă faceți probleme.

  2. candva am citit pe aici de la cineva ca i-a pocnit telefonul folosind incarcatoare de 2 lei ca nu isi permite accesorii premium.Deci nu va faceti probleme

  3. De ce dezamagit? A primit un terminal nou in loc. Nu vroia cumva si un tur din elicopter al noului sediu care se construieste+ 250k usd+ 1000 usd gift card. Omu oricum aducea in atentia presei incodentul, indiferent ce reactie ar fi avut Apple. Asa-i cand esti sus, toti vor sa te muste de cr, poate macar proteza le ajunge undeva mai sus de nivelul lor

  4. Dar cum a luat foc ? Este cel din imagine? Mie unul mi se pare ciudat faptul ca : carcasa nu este deteriorata decat la exterior (nu ar fi trebuit sa fie cumva o explozie a carcasei?) totusi stiu ce se intampla atunci cand intepi o baterie si iese destul de urata treaba …im impresia ca a cam vrut sa isi faca o friptura pe plita electrica si a pus si telefonul pe plita… Oare dc se intampla numai in strainatate ..in romania nu am vazut sa se intample (plus de asta iphonul daca detecteaza o baterie defecta isi da restart non-stop pana pleci cu el sa ii schimbi bateria )

  5. Cred ca apple o să facă ceva prea târziu,cum ar fi atunci cand o să realizeze ca tot incendiul din colectiv a fost provocat din cauza iphone-ului lor 🙂

  6. Sa înțelegem ca Apple nu a luat iPhone-ul decât a dat altul in baza a ceea ce a spus americanul. ???
    De unde știe americanul ca Apple nu face cercetări sa vadă care este cauza ??
    Vrăjeala de știre

  7. Sunt zeci de “vrajeli de stiri ” cu iPhone-uri care au luat foc .
    Omul este suparat pentru ca Apple a inlocuit iPhone-ul prajit fara a da explicatii suplimentare ( gata dai drumu acasa tarane ca ti-am dat telefon nou )
    Pe mine ma durea in p—a de telefonul lor NOU pentru ca acel iPhone carbonizat putea provoca un incendiu soldat cu victime .

  8. ce grozav esti tu .. daca tie nu iti dadea altul in schimb si luau telefonul d la tine cred ca te incalzeau foarte mult aprecierile lor pentru feedback …. cred ca ai fi plans dupa un telefon nou … dar hai sa ne dam mari cu o gandire care al multumii pe altii..