Un iPhone a luat foc in timp ce se incarca

17

iPhone ars incarcatDin pacate astazi avem in discutie un nou caz problematic al unui terminal iPhone 6 Plus care a luat foc in timp ce se incarca pe masa unui american, de aceasta data dispozitivul parand sa fie incarcat folosind accesorii originale ale companiei Apple.

In trecut am vazut diverse alte cazuri in care terminale iPhone au luat foc in timp ce stateau in buzunarele posesorilor sau erau incarcate folosind accesorii contrafacute, insa in aceasta situatie se pare ca avem in fata un terminal care pur si simplu este defect si ar fi luat foc oricum mai devreme sau mai tarziu.

Terminalul iPhone 6 Plus din imagini a fost detinut de catre un american care desigur ca a contactat compania Apple pentru a-i aduce la cunostinta faptul ca un nou smartphone de-al sau a luat foc din senin, iar cei din Cupertino i-au trimis un terminal inlocuitor dupa contactare.

Barbatul a adus cazul si in atentia jurnalistilor, declarandu-le acestora ca a fost dezamagit de reactia celor de la Apple, el asteptandu-se ca reprezentantii celor din Cupertino sa fie macar interesati sa descopere care a fost cauza care a generat combustia spontana a dispozitivului.

An Atlanta man said he was charging his iPhone 6 Plus when it caught on fire. David Grimsley said the ringing he heard wasn’t his phone, it was the smoke alarm. The phone was on his bed, so he pushed it off before it caught the blankets on fire, and then pushed it off the carpet on to a hard surface where he just waited for the fire to die out. Grimsley said he called Apple and was told they’d send him another phone. Grimsley said he was disappointed by the response.

In mod normal compania Apple ar fi trebuit sa preia terminalul in cauza si sa il investigheze pentru a vedea ce anume nu a mai functionat corect si a generat aceasta problema, insa probabil unii se asteptau la o asemenea reactie pentru ca acesta nu este primul caz de acest gen.

Desigur ca Apple a refuzat sa comenteze incidentul, insa in ultimele luni am auzit despre tot mai multe terminale iPhone care au luat foc din senin, rata de aparitie a acestui tip de probleme la iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind mai mare decat in cazul vechilor modele de iPhone.