PlayStation 4 poate rula Linux (Video)

PS4 ruleaza linuxPlayStation 4 este una dintre cele mai populare console de pe planeta, insa ceea ce probabil putini s-au gandit pana acum este ca pe ea poate fi rulat sistemul de operare Linux, dar chiar si jocul Pokemon dezvoltat de catre cei de la Nintendo.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum ruleaza Linux pe PS4 multumita unui unui exploit existent in sistemul de operare al consolei, echipa de hackeri fail0verflow reusind sa faca instalarea cu destul efort, insa rezultatul final merita pe deplin munca depusa pentru a face aceasta instalare.

Cei de la fail0verflow au exploatat webkit-ul browserului instalat in PS4, ei obtinand acces de administrator la sistemul de operare al consolei, un al doilea proces de exploatare a software-ului placii video fiind necesar pentru a avea posibilitatea de a instala Linux.

Desi toate exploit-urile folosite pentru a instala Linux pe PS4 au fost blocate de catre Sony cu actualizari succesive ale sistmeului de operare si acum tot ceea ce vedeti in clip nu mai poate fi facut de un utilizator normal, clipul demonstreaza totusi capacitatile hardware ale consolei.