18 C
București
vineri, aprilie 26, 2024

Acasă Windows 10 Windows 10 – instalat pe 200 milioane dispozitive

Windows 10 – instalat pe 200 milioane dispozitive

rata adoptie windows 10Windows 10 a fost lansat pe peste 200 de milioane de dispozitive din momentul lansarii sale oficiale din cursul anului trecut si pana in prezent, rata de adoptie a acestui sistem de operare fiind cu adevarat impresionanta.

Mai putin de 6 luni au trecut din momentul lansarii Windows 10 pentru utilizatori si optiunea de a face update gratuit de la Windows 8.1 la noua versiune pare sa fi ajutat Microsoft sa isi creasca substantial baza de utilizatori a Windows 10, lucru evidentiat astazi.

Facand o comparatie cu Windows 8 in ceea ce priveste rata de adoptie a sistemului de operare, cei de la Microsoft au anuntat o rata de adoptie dubla pentru Windows 10, iar aceasta realizare are cel mai probabil la baza faptul ca upgrade-ul a fost oferit gratuit utilizatorilor.

Mergand mai departe de a raporta simple rate de adoptie, compania Microsoft a anuntat ca utilizatorii Windows 10 au petrecut 11 miliarde de ore folosind sistemul de operare in Decembrie, compania sustinand ca acesta este un adevarat record pentru un sistem de operare propriu.

Avand in vedere ca Windows 10 este un sistem de operare universal, trebuie sa intelegeti ca intre aceste 200 de milioane de dispozitive se afla nu doar PC-uri sau laptop-uri, ci si tablete Surface Pro si alte terminale mobile, insa chiar si asa numarul de utilizatori este impresionant.

Daca facem o comparatie cu Apple, compania americana nu are 200 de milioane de utilizatori de Mac-uri in intreaga lume, iar rata de adoptie a OS X El Capitan numara pana in 20% din totalul dispozitivelor care au instalat Windows 10, diferenta fiind enorma.