Acasă WiFi Wi-Fi 802.11ah ofera acoperire mai mare, consum mai mic

Wi-Fi 802.11ah ofera acoperire mai mare, consum mai mic

4

Wi-Fi 802.11ahStandardul Wi-Fi 802.11ah, denumit popular si Hallow, a fost certificat recent de catre organizatia WiFi Alliance, el permitandu-le dispozitivelor care au aceasta tehnologie sa functioneze pe banda de 900 MHz.

Conform informatiilor oficiale, standardul Wi-Fi 802.11ah functional pe banda de 900 MHz poate oferi o raza de actiune dubla fata de cea a existenta pentru banda de 2.4 GHz, consumand in acelasi timp si mai putina energie, penetrarea prin peretii grosi fiind mult mai usoara.

Desi multa lume s-ar bucura sa vada standardul Wi-Fi 802.11ah oferit pentru laptop-uri sau smartphone-uri, se pare ca producatorii se axeaza in principal pe gadget-uri inteligente care sunt montate in multe case de pe glob, interconectarea dintre ele si routere wireless fiind mult mai simpla.

Hub-urile Wi-Fi 802.11ah ar permite o mult mai usoara interconectare a acestor gadget-uri, chiar daca distanta dintre ele si hub este mai mare decat cea permisa de utilizarea bandei de 2.4 Ghz, insa totul depinde de producatori si modul in care ei vor decide sa implementeze tehnologia.