iPhone 7 ar putea fi lansat in vara

iPhone 7 lansare varaiPhone 7 urmeaza sa fie lansat in vara acestui an de catre compania Apple, sau cel putin asta sugereaza partenerii celor din Cupertino, ei discutand cu diversi analisti despre planurile Apple pentru anului 2016 si smartphone-urile proprii.

Conform acestor parteneri, iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu inregistreaza vanzari chiar atat de bune precum se astepta compania Apple, asa ca lansarea iPhone 7 ar urma sa fie grabita pentru a putea sustine ritmul de crestere pe care cei din Cupertino l-au avut in ultimii ani pentru iPhone.

Desi in ultimii 4 ani terminalele iPhone noi au fost lansate in luna septembrie a fiecarui an, 2016 ar urma sa aduca o noua schimbare pentru strategia Apple, separat de scaderea vanzarilor flaghship-urilor, cei din Cupertino dorind sa ofere concurenta serioasa pentru Samsung Galaxy S7.

iPhone 7 – lansare in vara si un nou chip Qualcomm

In aceasta idee, WWDC 2016 ar putea fi scena nu doar pentru prezentarea iOS 10 si a OS X 10.12, ci si pentru a prezenta iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dispozitivele putand ajunge in magazine chiar din luna iunie, la doar una sau doua saptamani dupa prezentarea oficiala.

Our well informed sources have confirmed that the iPhone 7 is coming out in the first part of 2016 and not in September like iPhone 5, 5S, 6 or 6S. Apple wants to increase its competition to the Samsung with Galaxy S7 and  steal some sales from the force touch driven 6S.

In iPhone 7 compania Apple ar intentiona sa foloseasca un nou chip modem Qualcomm denumit X12 sau Gobi 9×40/9×45, el fiind capabil sa sustina viteze de navigare pe internet de pana la 600 Mbps, insa retelele 4G actuale sunt limitate la doar 300 Mbps.

Chiar daca e putin probabil ca iPhone 7 sa ofere viteze de navigare pe internet de pana la 600 Mbps, lansarea iPhone 7 din vara nu pare chiar atat de improbabila avand in vedere ca Apple isi schimba in mod constant strategiile in functie de evolutia pietelor globale.