CES 2016: Sleep Number lanseaza patul inteligent

Sleep Number pat inteligentSleep Number este o companie americana care in cadrul CES 2016 a prezentat un pat inteligent numit it bed, el avand rolul de a ajuta utilizatorii sa doarma mai bine prin monitorizarea somnului, oferirea de recomandari pentru un somn mai bun si nu doar atat.

Sleep Number a implementat in it bed o tehnologie numita SleepIQ Technology, aceasta folosind senzori biometrici amplasati in saltele pentru a ne monitoriza bataile inimii, rata de respiratie, rata relativa de relaxare si alti cativa factori, datele fiind afisate intr-o aplicatie pentru smartphone.

In baza acestor date aplicatia face recomandari pentru a ne modifica tabieturile inainte de culcare, patul avand saltele ale caror pozitie poate fi ajustata electronic, aplicatia spunandu-ne si ce pozitie este mai potrivita pentru a ne oferi un somn mult mai relaxant.

Practic it bed vrea sa fie un fel de asistent pentru utilizatorii care nu reusesc sa doarma bine noaptea si sa se relaxeze asa cum ar trebui, informatiile oferite de catre pat putand fi cititie si in terte aplicatii de monitorizare biometrica.

Patul celor de la Sleep Number va fi lansat in cursul acestui an la un pret de aproximativ 1000 de dolari, insa ramane de vazut cata lume va cheltui atatia bani pe el.