iPhone 7 va veni fara port audio de 3.5mm

iPhone 7 fara port audio 3.5mmDe cateva luni de zile se zvoneste ca iPhone 7 va veni fara port audio de 3.5mm, compania Apple intentionand sa renunte la aceasta componenta pentru a reduce grosimea dispozitivului pe care il va lansa pe piata in cursul acestui an.

Eliminarea acestui port audio va obliga utilizatorii sa foloseasca doar portul Lightning pentru a conecta casti la iPhone 7, daca nu au accesorii wireless, iar asta presupune achizitionarea de adaptoare speciale care vor permite utilizarea lor fara probleme.

Aceste zvonuri sunt confirmate astazi de catre doua publicatii asiatice, care citeaza surse din interiorul unor companii apropiate celor de la Apple, ele sustinand ca iPhone 7 va veni intr-adevar fara un port audio de 3.5mm, Apple urmand a lansa o pereche de casti wireless.

Eliminarea portului audio si problemele

Eliminarea portului audio de 3.5mm este problematica, deoarece multi utilizatori fara casti audio wireless n-ar putea sa isi incarce dispozitivele in timp ce asculta muzica la casti si avand in vedere ca iPhone-urile se descarca repede, foarte multi fac asta in calatorii.

Pe de alta parte, Apple ar putea implementa un sistem de incarcare wireless care ar elimina partial aceasta problema, insa cel mai simplu ar fi sa includa o pereche de casti wireless in pachetele terminalelor iPhone 7 vandute in lumea intreaga, lucru care s-ar si putea intampla.

Acum de la zvon la realitate este o cale foarte lunga, insa frecventa cu care aceasta informatie este adusa in atentia lumii sugereaza faptul ca Apple are intr-adevar in lucru macar un prototip al iPhone 7 ce nu are port audio de 3.5mm, insa daca el va fi sau nu lansat, ramane de vazut.

Din punctul meu de vedere, eliminarea portului audio de 3.5mm ar fi utila daca ar veni la pachet cu o alta schimbare, adica implementarea unui sistem de incarcare wireless sau protejarea completa a componentelor de contactul cu apa, insa cred ca Apple va gandi mai simplu decat atat.

Voi ce parere aveti ?

26 COMENTARII

  1. Lupta pentru cel mai subțire telefon, zici c-au înnebunit toți. Am iPhone 6 si am luat o husa mai groasa ca sa nu-l scap din mâini la cât de subțire este….mai bine ar rămâne la 9 mm grosime si o baterie dubla. In fine iPhone 7 o sa aibe 6 mm sau mai puțin si o sa ne fie greu sa-l ridicam de pe masa.

  2. Apple ar face bine sa nu mai gandesca atat de simplu. Incarcare wireless ca pe multe alte modele de smartphone..ar cam fi cazul. Eu unul m am saturat demult de puscaria apple. Galaxy S6 e net superior oricarui iPhone existent. Inafara de camera, unde pot spune ca iPhone se descurca mai bine. In rest…acelasi telefon care se schimba la 3-4 ani, ca si design. iOS este aceeasi parnaie de OS, nu poti face nimic fara iTunes si JB. Imi place doar fluiditatea iPhone-ului..in rest e vrajeala apple.

  3. Casti pe wireless inseamna consum suplimentar de curent . Casti conectate la Lightning – utilizare mai incomoda , amplificator probabil in casti ceea ce va complica constructia si va mari costul castilor , incompatibilitate cu vechile casti .
    Incarcare wireless – o alta negare a “principiilor” Apple .

  4. Mi se pare o prostie am dat 400 euro pe Casti si nu pot sa le folosesc sau eventual trebuie sa mai dau cine știe cat pe un adaptor

  5. Am impresia ca asta e o noua tehnica marca Apple ca sa-si vanda ultimele telefoane (6S;6S+). Cu astfel de zvonuri, toata lumea se ‘proptește’ pe ultimele modele, ca sa evite astfel de probleme, precum un telefon fara jack.
    In alta ordine de idei, eu mi-as cumpara indiferent noile casti pe care le va lansa Apple, dar bineinteles, FARA iPhone 7… E aiurea, dupa parerea mea, sa renunti la acest jack, dar ganditi-va.. la iPhone 7S va fi reintrodus, si atunci va fi o MAAARE INOVATIE … JACK PE UN TELEFON.. WOOW.

  6. Foarte bine Apple.Imi place ca dupa ce a fost blamata cu eliminarea floppy disk si dupa aceea optical drive acum tot au coloana si elimina inca un element care are vechime 2 decenii

  7. Peste 2-3 ani cand nici sony si samsung nu o sa mai aibă jack, ce faci? Nu mai cumperi nici un telefon? te rezumi doar la modelele vechi? Asa a fost si cand Apple a eliminat optical drive si floppy disk, si uite acum cate companii au adoptat ideea.

  8. in viata e bine sa ai diversificare si de unde alege..daca tie iti place S6 de ce vrei si iphone sa fie ca el? ce rost are? de ce sa fie 2 produse identice?

  9. corect lumea nu intelege ca asta e viitorul pt ca Apple il dicteaza.Foarte multe companii de casti se vor adapta pt wireless si lighting , dar astia tot timpu raman in urma 🙂

  10. Nu poti prezice niciodata viitorul. Evident ca daca va fi o chestie generala, o sa trebuiasca sa ne adaptam.. Dar pe moment mie imi convine mai mult sa mi conectez castile la jack, nu stiu tu

  11. Niște minciuni toate știrile

    Acum câteva zile a-ți scris ca i7 a fost prezentat pe situl uni producător de componente si din poza se vede ca i 7 nu renunța la nimic

    Acum nu se întâmpla decât sa mi se întărească convingere ca i7 o sa fie un mare fâs , exact cum a fost diferențele între i6 si i5s

    Si pt ce trebuie sa il facă mai subțire sa stea camera mai inafara ?? De ce nu rezolva problema cu camera ,
    Niște aberații

  12. Eu unul, pana acum am avut 5, 5s, 6 si 6s, toate luate noi din magazin, la nici unul nu am dat macar acea folie jos de pe cutia castilor, sunt inutile pentru mine.
    Deci oricum ar fi, vedeti voi ce si cum faceti. :)) O solutie cu siguranta va iesi, vor scoate chinezii un adaptor cu 2 iesiri, pentru casti si pentru incarcator.

  13. Cred ca si Apple face teste, ca cei de la FB pe Android, sa vada cat ii mai cumpara lumea tlf. Astept sa scoata si ecranul …

  14. Nu vreau iPhone ca Samsung..vreau competitivitate. Sa ma atraga sa l cumpar. Nu dau doi bani pe “rivalitatea” apple-samsung. ALEG ce mi se ofera mai bun. Imi exprim opinia, am voie, nu? Sau trebuie sa zic numai de bine despre apple..ca sa stiu…

  15. Oppo R5 e un telefon fără port de 3.5mm…sa înțelegem ca,dacă într-adevăr Iphone 7 nu va include acest port,Apple copiază o “inovație” Oppo?