Apple construieste un nou centru de date iCloud

Apple's Nevada data center and solar field

Apple va construi un nou centru de date pentru iCloud in Reno, Nevada, cei din Cupertino depunand deja documentatia necesara constructiei cladirilor in care vor fi gazduite serverele care vor sustine infrastructura serviciilor sale online.

Apple a deschis in 2012 in centru de date acolo pentru iCloud si acum extinde capacitatea de strocare si transmitere de date catre iDevice/Mac/PC-uri, noul proiect avand numele de cod Huckleberry, intreaga constructie urmand a fi similara celei realizate pentru centrul de date existent acolo.

Centrul de date construit deja de catre Apple in Reno nu este 100% finalizat, desi el este partial operational, si inainte de a fi terminat compania Apple va construi unul adiacent, peste 1 miliard de dolari fiind deja investiti in acest proiect, suma putandu-se dubla.

Primul centrul de date este compus din 14 cladiri care acopera o suprafata de peste 125.000 m², iar cu ajutorul sau Apple sustine iCloud, iTunes si App Store in SUA si diverse alte zone de pe planeta, compania americana avand inchiriata infrastructura pe fiecare continent.

Daca documentatia depusa va fi aprobata pana la sfarsitul lunii, Apple va incepe procesul de constructie al noului centru de date in februarie, extinderea capacitatii fiind o dovada a faptului ca tot mai multe produse Apple exista in lumea intreaga.