iOS 9 Wi-Fi Assist a facut o noua victima

iOS 9 Wi-Fi Assist victimaiOS 9 Wi-Fi Assist este o functie implementata de catre compania Apple pentru posesorii de iPhone-uri care nu au conexiuni Wi-Fi puternice in preajma, terminalele trecand automat pe conexiunile de date GSM pentru a oferi o experienta buna de navigare pe internet.

Aceasta trecere de la Wi-Fi la GSM poate avea consecinte foarte grave pentru cei care nu au abonamente de internet cu mult trafic inclus, iar acest lucru l-a aflat si un american din San Francisco care s-a trezit cu o factura de 2021 de dolari din cauza iOS 9 Wi-Fi Assist.

Tanarul american primise o instiintare ca a ajuns la limita traficului de date inclus in abonament, insa fiind obisnuit cu costuri suplimentare pentru utilizare, el nu s-a gandit prea mult pentru a-si limita utilizarea, iar in final a ajuns la o factura de 2021 de dolari.

Traficul enorm facut de catre utilizator a avut la baza faptul ca in a sa camera semnalul Wi-Fi nu este chiar atat de puternic, iar terminalul sau a facut automat trecerea pe conexiunea mobila, rezultatul fiind un consum total de 144 GB de trafic de internet.

It turns out Ashton Finegold’s bedroom is one such place with a weak signal. So while he thought he was still connected to his home Wi-Fi while surfing the web in his room, his iPhone was eating up more than 144,000 MB of data.

Compania Apple a fost actionata in judecata de un grup de utilizatori nemultumiti deoarece iOS 9 Wi-Fi Assist le-a generat costuri suplimentare enorme in facturile de telefonie mobila, iar tatal tanarului american despre care vorbim astazi probabil va face acelasi lucru.

Din pacate majoritatea utilizatorilor nu stiu ca au aceasta functie in terminale si ea este activata automat de catre compania Apple, tocmai in scopul de a genera costuri suplimentare pentru operatorii de telefonie mobila.

Optiunea poate fi dezactivata din Settings > Cellular, Configurari > Conexiune Celulara, ea fiind vizibila in partea de jos a meniului.