Facebook Messenger stabileste un record de utilizatori

1

Facebook Messenger 800 milioaneFacebook Messenger are peste 800 de milioane de utilizatori in lumea intreaga conform companiei Facebook, aceasta cifra record fiind stabilita dupa un an in care reteaua de socializare a avut parte de o crestere sustinuta.

Facebook Messenger este aplicatia cu cel mai rapid grad de crestere din 2015 si are mai multi utilizatori decat Snapchat sau Viber, insa mai putini decat WhatsApp Messenger care avea 900 de milioane de utilizatori anul trecut si acum probabil a trecut de 1 miliard de utilizatori activi lunar.

Facebook a lansat Messenger ca o aplicatie de sine-statatoare in cursul anului 2014, obligand utilizatorii sa o instaleze pentru a putea discuta cu prietenii lor direct de pe propriile terminale mobile, astfel ca de atunci a inceput sa numere utilizarea sa separat de aplicatia Facebook.

Anul trecut Facebook a lansat si o versiune web a Messenger, astfel ca acum oricine poate folosi platforma chiar si din browserul unui calculator, discutiile fiind purtate cu oricine are cont de Facebook sau doar un numar de telefon valid.

Urmatorul pas pentru Facebook Messenger este monetizarea platformei, insa cei de la Facebook deocamdata nu au anuntat cum vor face acest lucru, desi de ceva vreme faciliteaza transferurile de bani intre utilizati si probabil incaseaza comisioane de la banci.