Apple si copiii folositi in fabricile pentru asamblarea iDevice-urilor

apple copii fabriciDe ani de zile compania Apple este criticata intens pentru faptul ca partenerii sai care asambleaza iDevice-uri in China folosesc minori in liniile de productie din fabrici, fenomenul fiind imposibil de oprit in tari in care saracia atinge cote ridicate in anumite zone.

Intr-un interviu acordat recent, COO-ul companiei Apple, Jeff Williams, a afirmat ca motivul pentru care compania Apple este constant atacata din cauza acestei probleme are la baza faptul ca Apple cauta sa o rezolve prin demascarea partenerilor care angajeaza minori.

Williams afirma ca alte companii prefera sa ignore aceste lucruri si isi lasa partenerii sa functioneze asa cum cred ei de cuviinta, insa compania Apple incearca sa rezolve problemele investigand modul in care functioneaza partenerii sai si facand publice aceste cazuri.

Chiar daca Apple este criticata intens pentru faptul ca exista in continuare minori care asambleaza iDevice-uri, Williams afirma ca singura solutie este de a continua sa descopere cazuri in care legea este incalcata, sa le raporteze public si sa suporte toate criticile.

No company wants to talk about child labor. They don’t want to be associated with that. We shine a light on it. We go out and search for cases where an underage worker is found in a factory somewhere and then we take drastic actions with the supplier and the labor groups to try and make a change.

Williams spune ca, spre deosebire de multe alte companii, Apple are o obligatie morala de a incerca sa rezolve aceste probleme si in discutie a fost adus un caz din Indonezia in care Apple nu a ales sa paraseasca tara si sa cumpere staniu din alta parte, ci a ales sa ramana implicata si sa rezolve problemele pe care le aveau partenerii de acolo.

Apple has two choices: We could make sure all of our suppliers buy tin from smelters outside of Indonesia, which would probably be the easiest thing for us to do and would certainly shield us from criticism. But it would be the lazy and cowardly path, because it would do nothing to improve the situation for Indonesian workers or the environment since Apple consumes a tiny fraction of the tin mined there. We chose the second path, which is to stay engaged and try to drive a collective solution.

Mergand mai departe Williams vorbeste si despre alte proiecte prin care Apple incearca sa faca lumea mai buna si despre ele puteti afla ascultand acest webcast.