De ce nu are Netflix toate serialele sau filmele populare

Netflix seriale filmeLansarea Netflix in Romania a adus foarte multa dezamagire pentru unele persoane care asteptau de ceva vreme aparitia acestui serviciu in tara noastra, iar asta deoarece multe filme populare nu sunt oferite deocamdata si multe seriale nu sunt disponibile inclusiv cu ultimul sau ultimele sezoane.

Desi unii erau constienti de faptul ca disponibilitatea Netflix in Romania nu va insemna in mod neaparat si ca noi vom putea vedea tot ceea ce vad americanii, pentru majoritatea aceasta problema nu a fost evidenta de la bun inceput, desi ea este discutat in strainatate de ceva vreme.

Motivul pentru care multe filme populare nu sunt disponibile in Romania si pentru care multe seriale TV nu sunt disponibile cu ultimele sezoane este foarte simplu : Netflix nu a cumparat licentele globale pentru respectivul continut multimedia inca, deci practic nu le putem vedea.

Netflix cheltuie miliarde de dolari anual pentru achizitionarea de licente in vederea distributiei de continut multimedia prin platforma sa, iar in 2015 va cheltui o suma record de 5 miliarde de dolari in acest scop si pentru a crea continut multimedia nou, asa ca teoretic ar trebui sa vedem o librarie multimedia mai buna la anul.

In general Netflix isi lanseaza serviciile intr-o tara cu o gama limitata de filme si seriale si in timp isi imbunatateste oferta, asa ca in Romania vom avea acces la mai mult continut, insa va trebui sa avem rabdare si sa platim abonamente pentru a-i convinge pe americani ca meritam investitia.

Avand in vedere ca Netflix este gratuit in prima luna in toate cele 130 de tari noi in care este disponibil, e normal ca Netflix sa nu ofere cheltuie inca bani pentru licente noi pentru tari in care nu merita sa investeasca, iar acest lucru ma face sa va recomand sa nu platiti pentru Netflix in Romania deocamdata.

Netflix merita incercat in Romania cat inca este gratuit, insa a plati un abonament pentru el este o decizie foarte proasta cu oferta actuala si am o vaga impresie ca lucrurile nu se vor imbunatati chiar atat de mult in viitor apropiat, nici in ceea ce priveste subtitrarile.

Desi Netflix are o oferta de dezamagitoare de filme si seriale TV, alternativele din Romania nu ofera ceva mai bun deocamdata si nici nu o vor mai face pentru ca nu mai au motivatie din moment ce Netflix a intrat pe piata si are acces la continut mult mai bun.

Nu va asteptati sa vedeti House of Cards sau ultimele sezoane din Arrow, Suits, etc, prea curand in Netflix pentru ca vetia runca bani in vant, insa daca sunteti fani ai filmelor si serialelor create de catre Netflix, ei bine de ele va veti putea bucura de indata ce sunt lansate oficial.

Inainte sa credeti ca noi suntem defavorizati de catre Netflix, trebuie sa stiti ca problema exista in toate tarile in care serviciul este activ, SUA avand cel mai mult continut, insa unele filme si seriale lipsa fata de Marea Britanie sau alte tari.