Intel Compute Stick – un PC in buzunarul tau

Intel Compute StickIntel Compute Stick este un PC de buzunar similar celui numit Kangaroo despre care v-am vorbit zilele trecute, insa in cazul companiei Intel vorbim despre cea de-a doua generatie a acestui produs, ea fiind lansata in cursul noptii trecute.

Exact precum in cazul Kangaroo, Intel Compute Stick este un PC care are dimeniuni mai mici decat o telecomanda pentru Apple TV, insa care este capabil sa ruleze Windows 10 si aplicatiile dedicate lui, Intel oferind procesoare Atom, Core M3 si Core M5 pentru produsul sau.

Intel Compute Stick are 38.1mm latime, 113mm lungime si 11mm grosime, deci vorbim despre dimensiuni foarte mici pentru un PC capabil sa ruleze Windows 10, el avand integrat un conector HDMI 1.4b pe care il puteti folosi pentru a-l conecta la un televizor.

Mai mult decat atat, Intel Compute Stick are porturi USB 2.0 si 3.0 plus micro-USB sau microSD, deci puteti conecta orice alte periferice sau medii de stocare externe la el, insa in aceeasi masura puteti folosi conexiuni Wi-Fi ori Bluetooth pentru a realiza conexiunile.

Intel Compute Stick, in versiunea de baza, are un procesor Intel Atom Cherry Trail, 2 GB RAM si 32 GB pentru stocare interna, la un pret de 160 de dolari, insa puteti extinde acest spatiu cu carduri microSD sau alte medii de stocare externe, asa ca puteti avea parte de ceea ce ofera un ultrabook normal.

Pentru cei care au nevoie de mai multa putere de procesare exista optiunea de a comanda o versiune cu procesor Intel Core M3 la 400 de dolari sau cu proesor Intel Core M5 cu 500 de dolari, cei de la Intel incluzand Bluetooth 4.2, 4 GB RAM si 64 GB spatiu de stocare pentru aceste modele.

Cea de-a doua versiune a Intel Compute Stick urmeaza sa fie lansata pe piata in luna februarie, asa ca veti avea suficient timp sa va ganditi daca un PC de buzunar de acest gen merita cumparat sau nu.