iTron – bateria cu cea mai rapida incarcare

itron baterie incarcare 18 minuteiTron este o baterie prezentata la CES 2016 zilele acestea, ea fiind promovata drept un produs care are implementata o tehnologie revolutionara ce permite incarcarea extrem de rapida in ciuda capacitatii mari de stocare a energiei.

Mai exact, bateria externa iTron are o capacitate de 9000 mAh si conform producatorilor sai se poate incarca in doar 18 minute dupa conectarea la o priza, aceasta afirmatie ridicand foarte multe semne de intrebare in legatura cu fiabilitatea sa.

Conform producatorilor, iTron poate acumula in 3 minute suficienta energie pentru a incarca in totalitate un terminal iPhone 6, iar totul are la baza un chip special numit Dubi, acesta controland fluxul de energie spre baterie, in timpul conectarii la o priza.

In mod normal incarcarea rapida a unei baterii deterioreaza celulele interne, insa cei din spatele iTron sustin ca bateria isi poate sustine capacitatea de stocare a energie timp de pana la 1000 de cicluri de incarcare/descarcare, de 2 ori mai mult decat o baterie externa normala.

iTron is faster with the custom Dubi 1.0 chip designed to allow 4 channels of electricity flow for Precision Quick Charge. iTron guarantees you get the safest charge with 8 protection mechanisms Overcurrent / Dynamic Equilibrium, Overheating / Overcharging, Input overvoltage / Short circuit, Output overvoltage / Under-voltage.

In momentul de fata iTron este disponibila pentru precomanda pe website-ul producatorilor, ea avand un pret de 15 dolari, suficient de mic pentru a merita riscul de a o testa.