Apple confirma dezvoltarea unei masini

masina Apple confirmataAstazi compania Apple a confirmat indirect dezvoltarea unei masini in cadrul laboratoarelor sale din SUA si nu numai, ea inregistrand o serie de domenii care au legatura cu domeniul automobilelor.

Mai exact, compania Apple a inregistrat domeniile apple.car, apple.cars si apple.auto, iar daca pana acum nu ar fi aparut o multitudine de confirmari ale faptului ca Apple dezvolta o masina electrica si autonoma, probabil lumea s-ar fi gandit ca inregistrarea lor are legatura cu sistemul CarPlay.

Sistemul CarPlay exista pe piata de cativa ani de zile si daca Apple ar fi vrut neaparat sa inregistreze vreun domeniul in legatura cu el, ar fi facut-o inca dinaintea anuntarii oficiale, asa ca inregistrarea acestor domenii acum are cel mai probabil legatura cu masina pe care o dezvolta.

In ultimul an s-a discutat foarte mult despre faptul ca Apple dezvolta o masina, iar intr-un climat in care pretul actiunilor companiei se afla intr-o scadere vertiginoasa, aparitia acestor informatii are rolul de a creste increderea investitorilor in companie si de a-i motiva sa-i cumpere actiunile.

Apple nu face lucruri ce genul acesta din greseala, iar o confirmare indirecta a faptului ca ea dezvolta o masina nu ar fi venit daca actiunile sale nu s-ar fi aflat intr-un moment foarte dificil, inregistrarea acestor domenii avand sanse extrem de mici sa fie legata de altceva decat acest proiect.

Apple are peste 1200 de ingineri angrenati in procesul de dezvoltare al unei masini electrice si autonome, unii dintre ei fiind angajati de la Tesla, General Motors, Mercedes-Benz, BMW, Ford si alti producatori de automobile, deci masina sa va fi extrem de interesanta.