Apple a impiedicat Volkswagen sa prezinte un CarPlay mai bun

Wolkswagen CarPlayVolkswagen a dorit sa prezinte la CES 2016 un sistem care permite conectarea iDevice-urilor prin Wi-Fi la Carplay, insa cei de la Apple le-au interzis sa faca acest lucru, seful deviziei de dezvoltare de echipamente electrice din cadrul Volkswagen confirmand informatia pentru o publicatie americana.

In momentul de fata sistemul CarPlay impune ca un iPhone sa fie conectat prin USB la masina pentru a avea acces la interfata creata de catre compania Apple, posibilitatea de a folosi o conexiune Wi-Fi existand, doar ca Apple impiedica prezentarea sa.

O explicatie clara pentru aceasta interdictie nu a fost data de catre Apple, nici de catre Volkswagen, iar din moment ce nu au putut demonstra CarPlay wireless la CES 2016, germanii au prezentat ceva mai bun, un sistem bazat pe MirrorLink care permite streaming-ul audio direct catre masina fara restrictii.

Avand in vedere ca Apple este obsedata de a controla totul in legatura cu prezentarea unei functii noi pentru produsele sale, exista posibilitatea ca totul sa fi fost facut in ideea ca noua functie sa fie demonstrata intr-o conferinta Apple inaintea lansarii, sau poate ca ea nu este inca 100% finalizata.

“We wanted to demonstrate wireless CarPlay and the owner of CarPlay technology didn’t allow us to,” Volkmar Tannerberger, head of electrical and electronic development at Volkswagen, told Car and Driver.

Sistemul CarPlay exista in unele masini lansate pe piata incepand cu anul 2015, insa pentru masinile vechi nu exista posibilitatea de a rula tehnologia celor din Cupertino.

3 COMENTARII

  1. Apple o sa-si puna sistemul doar in masinile proprii ,cand or fi disponibile , daca crede ca poate controla ce se intampla in masinile produse de altii .
    Totusi nu pricep la ce se blocheaza Apple , pt ca CarPlay este doar o interfata de conectare si cu utilizatorul , este un layer peste sistemul de operare al masinii.

  2. Daca ai cablu, ai conectori si accesorii care costa in plus; mai mult, odata la 3-4 generatii se schimba conectorii, deci trebuie alte adaptoare sau sisteme. Clasica politica inchisa a apple, orientata spre profit.

  3. Pai s-au orientat eronat către Apple. Nu există funcții pe care androidul să nu le poata replica în funcționalitate în raport cu ios-ul, la nivelul funcțiilor necesare pt auto. Ca să nu mai spunem ca hărțile Apple sunt praf în raport cu cele de la Google Maps.