Blackberry nu renunta inca la Blackberry 10

Blackberry renunta Blackberry 10Blackberry nu renunta inca la Blackberry 10 si asta in ciuda faptului ca saptamana trecuta CEO-ul companiei canadiene a anuntat ca in 2016 urmeaza sa vedem doua noi smartphone-uri Blackberry care vor rula sistemul de operare Android dezvoltat de catre Google.

Aceasta afirmatie a generat foarte multe intrebari pentru analisti si investitori, multi gandindu-se ca Blackberry ar intentiona sa abandoneze Blackberry 10 pentru a se concentra pe platforma Android care are rezultate bune, conform CEO-ul canadienilor.

Pentru a linisti pe toata lumea, CEO-ul Blackberry a anuntat in cursul acestei zile ca in 2016 vor fi lansate Blackberry 10.3.3 si Blackberry 10.3.4, ambele versiuni urmand a imbunatati securitatea terminalelor si a le face suficient de bune pentru a fi folosite in agentii guvernamentale.

Mai departe de 2016 nimeni nu stie ce ar intentiona sa faca Blackberry cu terminalele care ruleaza sistemul de operare Blackberry 10, insa nu ar fi exclus ca in viitor el sa primeasca doar actualizari de securitate, fara functii noi oferite de catre compania candiana.

While we continue to invest in BlackBerry 10 in 2016, we will also develop another Android-based phone. We’ll share more details about our roadmap when we’re ready.

Blackberry si Microsoft sunt singurele companii care au sisteme de operare proprii pentru smartphone-uri si au o cota relativ decenta de piata pentru ele, insa daca Blackberry va renunta la propriul sistem de operare in favoarea Android, atunci probabil in cativa ani iOS si Android vor ramane singurele sisteme de operare pentru terminale mobile.