iPhone 7 fara audio jack – de ce nu trebuie sa te ingrijorezi

Zvonurile care anunta ca iPhone 7 va fi primul smartphone care elimina portul audio de 3.5mm in favoarea unui Lightning au pus pe jar foarte multi fani ai companiei Apple, insa mai jos va voi explica de ce nu trebuie sa va faceti chiar atat de multe griji in legatura cu planurile celor din Cupertino.

58

iPhone 7 va fi lansat de catre compania Apple fara un jack audio, adica acel port plasat in partea stanga jos a carcasei in care puteti introduce cablul unor casti sau diverse alte accesorii care functioneaza in baza curentului furnizat de catre el.

Aparitia a tot mai multor zvonuri privind renuntarea la audio jack in iPhone 7 este practic o pregatire psihica facuta pentru clientii care vor cumpara terminalul in toamna si care vor vedea ca aceasta componenta lipseste, Apple oferind strategic informatiile unor publicatii apropiate.

Acum ca o parte dintre clienti stiu la ce sa se astepte de la iPhone 7, probabil multi dintre voi stiti deja ca eliminarea acestui audio jack nu se va dovedi a fi o problema chiar atat de mare precum o fac unii sa para, iar in final terminalul va avea vanzari foarte bune.

Daca Apple va elimina jack-ul audio al iPhone 7, va implementa un convertor DAC in portul Lightning, iar cu un adaptor Lightning veti putea conecta la iPhone 7 orice fel de casti aveti prin casa, asa ca nu trebuie sa va ganditi ca veti fi nevoiti sa le aruncati la gunoi.

Ma gandesc la faptul ca un adaptor Lightning lansat de catre Apple pentru castile pentru porturi audio de 3.5mm va costa intre 20 si 40 de dolari in momentul aparitiei, insa pentru el vor fi lansate multiple versiuni contrafacute care vor fi disponibile la preturi mai mici.

In aceasta idee, cu cativa zeci de lei veti putea cumpara un adaptor de acest gen si veti putea folosi orice alte casti in afara celor EarPods, care vor avea adaptor Lightning pentru iPhone 7, iar daca aveti casti wireless, problema nici macar nu exista pentru voi.

Desi peste 200.000 de oameni nu vor ca Apple sa renunte la portul audio din iPhone 7, evolutia telefoanelor mobile este normala si la un moment dat sau altul aceasta tehnologie trebuia scoasa din productie, asa ca dupa miscarea facuta de catre Apple, altii vor actiona la fel.