iPhone 7 fara audio jack – de ce nu trebuie sa te ingrijorezi

Zvonurile care anunta ca iPhone 7 va fi primul smartphone care elimina portul audio de 3.5mm in favoarea unui Lightning au pus pe jar foarte multi fani ai companiei Apple, insa mai jos va voi explica de ce nu trebuie sa va faceti chiar atat de multe griji in legatura cu planurile celor din Cupertino.

iPhone 7 fara port audio 3.5mmiPhone 7 va fi lansat de catre compania Apple fara un jack audio, adica acel port plasat in partea stanga jos a carcasei in care puteti introduce cablul unor casti sau diverse alte accesorii care functioneaza in baza curentului furnizat de catre el.

Aparitia a tot mai multor zvonuri privind renuntarea la audio jack in iPhone 7 este practic o pregatire psihica facuta pentru clientii care vor cumpara terminalul in toamna si care vor vedea ca aceasta componenta lipseste, Apple oferind strategic informatiile unor publicatii apropiate.

Acum ca o parte dintre clienti stiu la ce sa se astepte de la iPhone 7, probabil multi dintre voi stiti deja ca eliminarea acestui audio jack nu se va dovedi a fi o problema chiar atat de mare precum o fac unii sa para, iar in final terminalul va avea vanzari foarte bune.

Daca Apple va elimina jack-ul audio al iPhone 7, va implementa un convertor DAC in portul Lightning, iar cu un adaptor Lightning veti putea conecta la iPhone 7 orice fel de casti aveti prin casa, asa ca nu trebuie sa va ganditi ca veti fi nevoiti sa le aruncati la gunoi.

Ma gandesc la faptul ca un adaptor Lightning lansat de catre Apple pentru castile pentru porturi audio de 3.5mm va costa intre 20 si 40 de dolari in momentul aparitiei, insa pentru el vor fi lansate multiple versiuni contrafacute care vor fi disponibile la preturi mai mici.

In aceasta idee, cu cativa zeci de lei veti putea cumpara un adaptor de acest gen si veti putea folosi orice alte casti in afara celor EarPods, care vor avea adaptor Lightning pentru iPhone 7, iar daca aveti casti wireless, problema nici macar nu exista pentru voi.

Desi peste 200.000 de oameni nu vor ca Apple sa renunte la portul audio din iPhone 7, evolutia telefoanelor mobile este normala si la un moment dat sau altul aceasta tehnologie trebuia scoasa din productie, asa ca dupa miscarea facuta de catre Apple, altii vor actiona la fel.

58 COMENTARII

  1. @Zaone – Degeaba incerci sa iei apararea la apple. Un adaptor original 40$ (cateva zeci de lei si nu prea). Normal este sa-l includa in pachetul telefonului fara nici un extra cost. Ce urmeaza? De la iphone 8 un nou incarcator si cablu de date pt a micsora dimensiune telefonul care costa doar 70€ extra. E normal nu?
    Cat despre chinezariile contrafacute nu esti tu contra la asa ceva in permanenta? Acum faci reclama sau ce?

  2. Îți va oferi apple soluția, stai liniștit, niște casti wireless și gata. Acum ca trebuie sa mai dai încă câțiva zeci de euro sau mai mult nu mai contează! Uite așa va face apple și mai multi bani!

  3. Eu cu zaone sigur nu ne ingrijoram, dar multi o fac si stim de ce.
    Apple este singura care poate elimina o tehnologie foarte importanta.

  4. @Codi – o sa poate deoarece adaptorul o sa fie cat jumatete din telefon si va avea port extra de incarcare si port de 3,5 mm audio. O mare aberatie. Si cand mergi pe strada de exemplu cu ip7plus care este deja cat 2 buzunare si mai bagi si un adaptor + mufa la casti …. Aia e. Iti cumperi sacosa de la marchet sau vreun rucsac ???
    Culmea e ca la unii l se pare normal extra costuri, reducerea dimensiunilor care in final este marirea lor si pe deasupra casti bluetooth oferite in pachet care o sa coste cu cel putin 100€ in plus fata de modelul anterior.

  5. pai conteaza asa mult niste zeci sau sute de euro din moment ce esti in sistemul Apple? Apple se adreseaza unei anumite categorii de oameni.

  6. Srb pe tine nu t intereseaza 200€ in plus in buzunar cand cumperi un telefon nu?
    Ce sa mai faci si tu cu banii aia din debara… Tot cu lopata ii numeri?

  7. Pai nu vin si căștile cu noul iPhone? Oricum căștile vechi se cam duc in doi ani. Dacă îmi iau un iPhone n-o, primesc sicasti. Apple poate impune lucruri noi.

  8. Nu iau apararea nimanui, dar fie ca iti place sau nu, tehnologiile se mai si lasa in urma uneori si nu vad asta ca pe o problema atat de grava.
    Nu recomand folosirea incarcatoarelor si a cablurilor contrafacute, restul nu te pot omora.

  9. Si daca acel adaptor vine si cu port de incarcare (cum este si normal) nu intra tot in gama aceea?
    Unele tehnologii nu se lasa in urma. Portul de 3,5 mm este folosit de cand lumea si pamantul pt. audio.
    Eu unul nu ma vait ca ascult tot timpul pe ueboom sau pe casca jabra. Casca are baterie de 200mha si sincer in 3 ore de ascultat muzica cam tace bateria. Si stim toti ca apple a facut tot timpul autonomii de baterii foarte bune. Parca vad ca o sa vanda castile bluetooth care tin 2 ore de ascultat.
    Ce ma deranjeaza e ca obliga clientii sa scoata bani din buzunare pt ca apple vrea profit mai mare

  10. Baterie mai mare = dimensiuni mai mari la telefon. Daca se micsoreaza dimensiuniunile de unde baterie mai mare?(din contra). Cat despre rezolutia la display vorbim in vrea 3-4 ani cand trecem si noi pe oled sau alte tehnologii.

  11. Apple se adresează clasei de consumatori current venituri medii din vest. Nu te amagi singur, nu ești bogat dacă ai iPhone. Pe unde mergi, vezi pe toți cu iPhone: șoferi de RATB, vânzători la Dedeman sau Carrefour, elevi de liceu, etc.

  12. Asta am zis si eu ?
    Tot romanul de rand are un “ifon” in buzunar si un bmw la poarta. Nu conteaza ca nu are ce sa puna pe masa.
    Oricum chiar daca ai bani nu cred ca nu te gandesti cand platesti 900€ sau 1200€. Mai ales la cine are bani este vorba asta ?. Tot timpul aia sunt “chirnogii” ???

  13. Ei asta-i buna!!! Ce vrei sa insinuezi? E un brand apreciat(sic) si asta însemna ca e popular!!! Oamenii indiferent de stare apreciază un produs premium si eficient!!

  14. pai da, mai cunosc din astia cu bmw sau mercedes care isi fac reviziile la atelierele din coltul strazii ca nu isi permit la reprezentanta, sau pun benzina de 95 ca e mai ieftina inloc de 99 sau 100 asa cum cere producatorul. E TRSIT E F TRUST

  15. Păi așa crezi și tu. La un articol i-ai scris unui tip din SUA că doar bogații (ca tine) își permit produse Apple și că el pare-se nu e în clubul ăsta din care tu faci parte. Tipul ți-a răspuns cu un rânjet de dezgust că produsele Apple sunt pentru clasa de mijloc, și nu pentru bogați, și că noțiunea de “bogați” poate se referă la România, dar în niciun caz la țara lui.
    Tu nu înțelegi mesajele astea, iar eu nu înțeleg de ce insiști :)) Ți-o spun cu amabilitate, iar tu dai în mine cu lăcomie.

    Oamenii nu se cataloghează după cum crezi tu. Țin minte cum Donald Trump a spus cândva în emisiunea The Apprentice că se uită și la prețul spumei de ras iar dacă are ocazia să ia una mai ieftină la aceeași calitate cu cea mai scumpă, este o victorie personală, pentru că a făcut o afacere profitabilă pentru buzunarul său.
    Scuză-mă, Srb! Donald Trump nu trece de filtrul tău de valori 🙂
    Ia aminte și învață de la toată lumea, inclusiv de la mine, că nu îți spun cu rea intenție. Learn from others!

  16. tu nu intelegi troleala …Apple este singurul brand mainstream premium, lasand la o parte Vertu, si multi se plang ca e overpriced…
    Un iphone placat cu aur de 24k iti zic eu ca nu sunt pt clasa mijlocie
    si oamenii care zic ca apple e ieftina dar isi cumpara laptop de 200$ nu prea ai ce sa le ceri. Iti garantez ca acel user se preface ca pt el apple e o nimica toata financiar dar se plange cand trebuie sa isi cumpere un adaptor sau o pereche de casti noi. asa ca lasa vrajeala cu persoane pe care nu le cunoastem personal.
    Chiar si cei de la Top gear au fost uimiti de ce au vazut in MAMAIA la rex. Romania e tara saraca OFICIAL pt ca se fura mult si legal, pt ca asa este legea facuta cu hibe

  17. Zilnic citesc acest blog și de fiecare dată când comentezi tu, îmi vine să arunc iPhone-ul în wc și să trag apa. Dacă o să mai cunosc mulți oameni ca tine cred că o să renunț la iPhone. La fel cum am renunțat și la BMW din cauză că toți țiganii și cocalarii au BMW (nu înseamnă că toți cu BMW sunt cocalari și țigani), așa că am trecut la Mitsubishi.

  18. asta inseamna sa folosesti ceva sau sa nu folosesti ceva doar pt ca folsesc si altii. In loc sa folosesti pt ca iti permiti si ITI PLACE TIE, tu te uiti cine altcineva mai foloseste si iei decizia

  19. referitor la spuma de ras…una e sa compari mere cu mere si atunci e normal sa iei aceeasi calitate la pret mai mic. Si alta e mere cu pere…aici e ios si osx ceea ce alt brand nu are !
    Sper ca ai inteles tzitzilica cat de gresit si simplu gandesti

  20. CE IMI SCRIE TZITZILICA ???

    One other person is typing…

    abia astept abia astept
    Replica replica
    PT ASTA TRAIESC IN LUMEA VIRTUALA sa imi dai reply

  21. si vice versa
    cumva apple au facut sa se integreze una cu cealalta
    adica daca renunta la una dintre ele, eu ma retrag si trec pe windows phone cu windows pc, mai ales acuma ca au facut si ei un laptop premium OEM surface book. pacat ca nu au si un all in one de top dar trec peste

  22. Mie îmi place foarte mult marca BMW, aspect, performanțe, fiabilitate…dar când văd că din multe se aud manele la maxim și se scuipă semințe pe geam…mă face să îmi doresc altceva. Așa că de 4 ani am trecut pe japoneze. La fel mi se întâmplă și cu iPhone. Mulți își cumpără iPhone doar ca să fie în rând cu lumea, nu pentru aspect, performanțe sau mai știu eu ce. Cu ceva timp în urmă o colegă de muncă mă întreba ce versiune de Android are iPhone-ul ei. Nu știam dacă să râd sau plâng.

  23. una la mana sa treci de la bmw la mitsubishi din cauza cocalarilor mi se pare o minciuna de ce? pt ca sunt clase total diferite, deci daca nu banii au fost problema ci cocalarii, atunci iti luai inifniti sau jaguar etc marci tot premium
    Tu ai facut un pas de calitate doar pt ca altii conduc masini precum a ta?pai iti gasesc cocalari si tigani si in Mitsubishi si in dacia si in VW si in toyota si atunci ce faci ? te deplasezi cu bicicleata? 🙂

  24. pt videoclipul ala iti dau reply pt ca nu a fost moderat:
    ce pot sa zic f frumos, a mai fost un concept la S6 parca care mi-a placut enorm dar stiam ca va ramane doar concept

  25. La tine toate se rezumă la famă și fală. Tu ai impresia că săracii folosesc Nokia și iPhone e doar pentru bogați. Nici nu știi pe ce lume trăiești. Șeful companiei la care lucrez este milionar în euro. Are 2 vile, o casă de vacanță chiar la plajă, terenuri agricole…și ghici ce? Are un iPhone 6 luat la abonament, nu din Apple Store cu banii jos, și un Mercedes din 2001. Și sunt mulți ca el. Warren Buffett este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei și spre surprinderea ta, nu se duce la birou cu un Bugatty Veyron ci cu metroul. Trezește-te copile, ieși din lumea ta de basme.

  26. stai un pic…ai inteles total gresit, si eu am la abonament luat telefonul pt ca nu vad rostul sa iau la liber ca dupa aceea ca sa pot vorbi si sa am date sa imi fac abonament separat.
    In lumea asta exista in mare parte Second Hand si e foarte dezvoltat acest lucru peste tot in lume. Fara sh nu stiu cati din cei saraci sau medii ar da 3000$ pe un mac si un iphone.Multa lume cumpara grav SH la fel si cu masinile.

  27. in legatura cu Warren Buffett ori a declarat sau a facut un astfel de reportaj ca sa faca lumea sa se simta mai bine, ori este un om practic si prefera ca si mine, cand stiu ca cu masina fac 1 ora pana la punctul de interes iar cu metroul stiu ca fac 15 min , prefer metroul

  28. Cât de vizionar te crezi, uite că te-ai înșelat, nu eu eram tzitzilica 🙂
    Tu trăiești doar în lumea virtuală, doar aici te crezi bogat, în viața reală e posibil să fii altceva.
    Hai, mergi să vezi Winnie-the-Pooh, și înainte de culcare, să îți dea tati un puppic și biberonul cu griș… Poate cândva te vei face mare și vei fi CEO la Apple.
    Visa frumoase, și vizionar(e) plăcută la Winnie-the-Pooh :)))

    PS: încerc să mi te imaginez: spui bărbaților “draga” sau “te pup”, te uiți la Winnie-the-Pooh… Doamne, cine ești tu???

  29. tocmai mi-ai raspuns. ai scris ceva si ai plecat la baie…deci tu erai !Asa este am avut si eu bani de un laptop la reducere, costa 99$ si stau aici cu voi ca sa ma simt important, intr-o garsoniera in popesti leordeni cu sobolanii in casa ca sa am si eu ce manca. Merg pe jos, ca am avut o dacia 1300, dar mergea doar in 3 roti si a mai picat una.
    Pana ajung eu CEO la Apple, mor eu sau moare Apple !
    Sper sa te visez la noapte !!
    Tzitzilica te pup dulce dulce 🙂

  30. Ideea era că omul ăla face un business și din achiziția spumei de ras, și că el, chiar așa super bogat, se uită la preț când scoate bani din buzunarul propriu. Tu spui că aia adevărați nu se uită când aruncă cu banii.

    Cu excepția produselor de nișă, orice este substituibil, așa că orice devine “mere cu mere”. iPhone nu este “perfect substituibil”, dar este totuși substituibil. De aia sunt produse software care fac transfer de date din iPhone în telefoane cu Android. Dacă Apple pierde cotă de piață în favoarea competitorilor, înseamnă că unii cumpărători au substituit iPhone-ul cu alt produs.

    Anyway, cred că îmi pierd vremea cu explicații date ție.

  31. Definește noțiunile de “premium” și de “mainstream”. Mersi!

    Eu nu am scris niciodată că Apple are “prețuri medii”, am scris că are produse destinate clasei de oameni cu venituri medii. E o foarte mare diferență, pe care tu nu ai capacitatea să o percepi.
    Apple are prețuri foarte mari, dar chiar și așa, cei cu venituri medii și le permit cu o oarecare lejeritate.

    In ideile tale e o nebuloasă totală :)) Tu crezi că Mercedes își face prețurile gândindu-se la VW sau la Dacia? Why??? Tu crezi că prețul se face așa… Că vrei tu să fii mai de lux?

    Iphone plecat cu aur nu este reprezentativ pentru portofoliul de produse Apple, Srb :))) Poate scoate Dacia un model cu caroserie de aur, asta nu înseamnă că a devenit un produs de lux 🙂 Sincer, credeam că poți judeca și tu asta.

    România e săracă pentru că PIB/ cap de locuitor este mic comparat cu alte țări. Nimeni nu judecă bogația unei țări după cum arată o stațiune de vacanță de pe litoral. Poate niște “experți” vizionari ca tine…
    Și btw, dacă ești așa bogat, mergi pe Coasta de Azur în sudul Franței, în Antibes, mergi pe litoralul Spaniei, în Hawai, în Africa de Sud și vezi ce e acolo. Eu am fost, și nu m-aș mai duce niciodată la Mamaia.

    Tu mergi la Mamaia cu iPhone-ul în mână, și ascultă la căști wifi. Tu așa te simți realizat în viață :)))

  32. venituri medii…tu iti dai seama ce aberatie ai zis? una e venit mediu in Rom sau bulgaria, alta este in Finlanda si alta e in londra sau monte carlo sau jaja.
    vroiam sa zic Apple watch cu aur solid, imi cer scuze dar un om inteligent trebuia sa deduca greseala inofensiva facuta de catre mine. Sincer o data la 3 ani merg in Bora bora , faza cu mamaia am zis-o ca erau oamenii aia surprinsi ca Romania tara cea mai saraca aveau in 30 metri patrati valoare bunuri de milioane de euro
    Este clar ca eu zic de top gear si mamaia si tu intelegi ca merg eu in mamaia…wtf ..DOAMNE IA-MA ACUM !!!!!!!! IA-MA !!!

  33. Si atunci de ce nu folosesti sony?Vezi partea apple.3dtouch si au scazut amperii bateriei….Ce crezi ca se intampla cand mai subtieaza putin?

  34. nu ma ajuta android…m-am obisnuit si imi place ios+osx
    as vrea baterie sa ma tina mai mult dar asta nu inseamna ca nu m-am obisnuit sa incarc in fiecare zi telefonul !
    Puterea obisnuintei este cea mai mare

  35. La banii tai ce mai conteaza un telefon in plus doar de dragul ca tine bateria mai mult.Cum ai facut si cu mercedesul nu?In parcare langa s-class nu sta si un bugatti?SI uite asa ai ajuns sa t plimbi si cu alte luxuri pe langa vacantele din Bahamas , Miami , si locatii din astea unde tu un adevarat smecher “spargi“ banii.

    Fii pe faza la 6 dimineata cine bate la usa si la urma vorbim.
    Stii bine la ce ma refer cocalare.

  36. Deci si cei care au un venit de 50k euro pe an sunt cam săracii, nu prea își permit mașina cu banii jos, fac Lessing sau rate, pff

  37. 50k pe an inseamna 4100 euro, da este un venit peste mediu si isi pot permite o masina precum vw/skoda etc cu banii jos, dar daca vrei o clasa peste gen mercedes/bmw/audi/jaguar, clar nu cu banii jos

  38. primea mea masina a fost o dacia asa ca stai linistit nu ma jignesti. da imi place mercedes acuma in dauna altora pt ca mi se pare mai eleganta si mai confortabila la condus fata de un bmw sau un audi si mai ales acuma cand e printre singurele care ai spatiu in consola centrala, schimbatorul automat fiind in spatele volanului, restul inca avand schimbatorul atuomat pe consola langa cotiere, mai putin land orver care are rotita.
    Stiu ca vorbeste invidia din tine de aceea imi place sa vorbesc cu tine

  39. Ai uitat sa zici ca nu bate , nu troncane ???
    Stii tu bn la ce m-am referit.
    “AcumA” ca tot vb si eu am tot mercedes E class din 2014 si lucrez in Germania (telecomunicatii) de 4 ani. Poate castig mai mult ca tine pe luna pe munca cinstita asta nu inseamna ca trebuie sa ma dau smecher ca am bani si rup tot.
    Eu zic sa iti vezi de banii si viata ta linistit ca cine stie cand iti vine si randul tau.
    Orice inceput are un sfarsit…
    Stii vorba:
    Modestia e lucru mare.
    Prostia este si mai mare ???
    Si cu asta am incheiat ca nu cred ca avem ce discuta la nivelul pe care l-ai atins.

  40. Demult am ajuns la concluzia ca e un cocalar.
    In ‘real life’ poti sa ai un dialog cu un personaj care nu face altceva decat sa se laude cu ce are si care se crede buricul pamantului? Sunt sigur ca ii dai flit instant. Pai atunci in ‘on-line’ de ce te cobori la nivelul lui?
    Nu pierzi nimic daca il ignori.