Facebook este acuzata ca impiedica promovarea competitorilor WhatsApp Messenger

Facebook loialitate utilizatoriFacebook este acuzata de catre o companie competitoare ca ii blocheaza reclamele care promoveaza o aplicatie competitoare WhatsApp Messenger, aceasta fiind prima acuzatie publica de acest gen impotriva companiei americane.

Hike este compania care acuza Facebook de blocarea promovarii aplicatiei sale, ea sustinand ca utilizatorilor Facebook nu le poate fi afisata reclama care ii indemna sa viziteze website-ul sau si sa incerce aplicatia alternativa WhatsApp Messenger, care poate ar fi avut si o functionalitate mai buna.

Compania Hike a descoperit acum cateva saptamani ca Facebook nu ii ofera posibilitatea de a folosi optiunea de promovare a unui website din contul sau, contactarea celor de la Facebook avand drept raspuns faptul ca anumite produse si servicii nu pot fi promovate in cadrul retelei de socializare.

Acum cateva saptamani s-a demonstrat faptul ca WhatsApp Messenger bloca link-urile care directionau utilizatori spre website-ul aplicatiei Telegram, deci probabil cei de la Facebook realizeaza ca lumea doreste sa incerce si alternative ale aplicatiei oferite de catre WhatsApp pe glob.

Advertisers have, among other options, the option to ‘send people to your website’. A few weeks back we were suddenly blocked from using this option, while we were able to use other non action-led options. There are specific products and services that cannot be advertised on Facebook – looks like Hike is one of these. Unfortunately, you will not be able to run these ads.

WhatsApp Messenger este cea mai populara aplicatie de mesagerie text de pe planeta si nu a ajuns pe prima pozitie prin actiuni 100% corecte, iar acum incepem sa vedem cum au fost blocati altii pentru ca ea sa creasca si probabil vom afla alte detalii suplimentare in curand.