David Bowie a prezis viitorul Apple Music

David Bowie a prezis viitorul muzicii online in 2002 in cadrul unui interviu acordat New York Times, atunci el afirmand ca internetul va schimba in mod fundamental industria muzicala, servicii precum Apple Music urmand a le oferi oamenilor tot ceea ce au nevoie pentru a nu mai cumpara casete sau discuri de muzica.

Davie Bowie Apple MusicMulti dintre voi stiu deja ca legendarul David Bowie a decedat in cursul zilei de duminica, insa in acest articol nu vom vorbi despre acest lucru, ci despre o previziune a sa facuta in cursul anului 2002 in legatura cu viitorul muzicii.

Atunci David Bowie era convins ca in 10 ani lumea muzicii se va schimba extrem de mult, ca lumea va folosi internetul pentru a asculta muzica, ca aceasta va fi disponibila in servicii de streaming audio cu colectii impresionante si ca artistii vor fi nevoiti sa faca turnee pentru a castiga bani serios din muzica.

Previziunea sa a venit la 2 ani dupa lansarea iTunes si ea se dovedeste a fi intrutotul adevarata, el fiind convins si ca fanii vor putea interactiona mult mai usor cu vedetele apropiate si ca acestea isi vor putea impartasi mai usor toate creatiile cu ei.

O parte dintre aceste lucruri sunt facilitate de cateva servicii de streaming audio, inclusiv Apple Music, care le ofera fanilor posibilitatea de a urmari canale personalizate ale artistilor in care este publicat continut exclusiv, inclusiv parti ale unor piese inca nelansate.

The absolute transformation of everything that we ever thought about music will take place within 10 years, and nothing is going to be able to stop it. I think the potential of what the internet is going to do society — both good and bad — is unimaginable. I think we’re actually on the cusp of something exhilarating and terrifying.

Realitatea este ca internetul a schimbat profund lumea in care traim si continua sa o faca zilnic, insa putini au realizat la inceputul anilor 2000 cam cat de mare va fi schimbarea, iar David Bowie pare sa fie una dintre acele persoane.