Procesoarele Intel Skylake au un bug care inchide calculatoarele din senin

Procesoarele Intel Skylake lansate de catre compania Intel au o problema majora care afecteaza calculatoarele utilizatorilor, acestea blocandu-se complet in timpul utilizarii intense, compania americana recunoscand problema.

Intel Skylake bug blocare calculatorIntel Skylake este cea mai recenta serie de procesoare lansata de catre compania americana Intel si fie ca va vine sa credeti sau nu, ea are o problema majora care are drept efect inchiderea calculatoarelor in timpul utilizarii.

Problema a fost reportata de ceva vreme la compania Intel, insa ea a refuzat sa o recunoasca pana recent cand presa a inceput sa o raporteze la scara larga, americanii afirmand ca intentioneaza sa o investigheze pentru a afla ce anume sta la baza ei.

Conform utilizatorilor care au intampinat-o, procesoarele Intel Skylake blocheaza calculatoarele in timpul utilizarii daca ele sunt solicitate la maxim de programe care fac editare grafica, de jocuri sau de orice altceva care necesita foarte multe resurse pentru a functiona.

Descoperirea a fost posibila dupa testarea procesoarelor in programe care permit testarea stabilitatii sistemelor cu utilizarea componentelor la puterea lor maxima, cei de la Intel tinand sa specifice acest lucru in singurul raspuns oferit pentru problema.

Intel has identified an issue that potentially affects the 6th Gen Intel Core family of products. This issue only occurs under certain complex workload conditions, like those that may be encountered when running applications like Prime95. In those cases, the processor may hang or cause unpredictable system behaviour.

Desi procesoarele Intel Skylake au aceasta problema si ea afecteaza, aparent, toti utilizatorii, se pare ca ea poate fi rezolvata printr-un simplu update de BIOS pe care producatorii placilor de baza compatibile l-ar putea lansa cu ajutorul Microsoft.

Intre timp, problema procesoarelor Intel Skylake afecteaza atat Windows, cat si Linux, deci daca aveti unul si se intampla sa sesizati ca al vostru calculator se blocheaza in timpul unei utilizari foarte intense, macar stiti ce anume sta la baza problemei voastre.