Cum instalezi iOS 9.3 beta 1

iOS 9.3 beta 1 a fost lansat de catre compania Apple in cursul zilei de luni, cei din Cupertino dand startul unui lung proces de testare beta a iOS 9.3 si spun asta deoarece noua versiune aduce foarte multe noutati care trebuie verificate in prealabil de cat mai multi dezvoltatori.

Avand in vedere ca Apple nu impune restrictii pentru utilizatorii obisnuiti in testarea versiunilor beta ale iOS, fie ele si cele oferite doar dezvoltatorilor de aplicatii, oricine poate instala iOS 9.3 beta 1 in propriul iPhone, iPad sau iPod Touch pentru a se bucura de noutati.

V-am spus aseara primele mele impresii despre iOS 9.3 beta 1 si nici nu s-a schimbat in rau de atunci, iar dupa instalarea in terminalele voastre veti gasi multe noutati pe care cei din Cupertino le-au implementat, deci veti avea ce sa testati in urmatoarele zile.

Inainte de a instala iOS 9.3 beta 1 in propriul terminal este recomandat sa faceti un backup pentru datele voastre folosind iCloud sau iTunes, asta deoarece s-ar putea sa doriti sa reveniti la iOS 9.2 si trebuie sa aveti datele salvate, un backup facut in iOS 9.3 nefiind compatibil cu iOS 9.2.

In aceeasi masura trebuie sa stiti ca dupa instalarea iOS 9.3 beta 1 veti putea reveni doar la iOS 9.2, sau o versiune mai noua, deci nu veti mai putea instala o versiune mai veche decat iOS 9.2 in terminalele voastre, asa ca ganditi-va bine inainte de a incepe.

Pentru a instala iOS 9.3 beta 1 trebuie sa :

  1. Descarcati iOS 9.3 beta 1 de aici.
  2. Conectati iPhone, iPad si iPod Touch-ul vostru la iTunes.
  3. Accesati meniul terminalului in iTunes.
  4. In Windows, tinand apasata tasta Shift a tastaturii faceti click pe butonul Check for Updates si navigati catre fisierul in care ati descarcat ipsw-ul pentru iOS 9.3, apoi selectati-l. In Mac va trebui sa folositi combinatia alt + option + click pe Check for Updates.
  5. Acum asteptati ca instalarea sa fie facuta si activati-va terminalul urmand procedura normala, daca vi se cere.

Daca aveti intrebari, le astept in comentarii.